SPALADIUM I DALJE U MRAKU

Pisma dugo putuju: Kerum još čeka Milanovićev odgovor

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 08.03.2012 17:31
  • Objavljeno 08.03.2012 u 15:13
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vlada još uvijek nije odgovorila na pismo koje joj je prošlog tjedna uputio gradonačelnik Splita Željko Kerum, u kojemu se predlaže zajednički sastanak kako bi se riješio problem Spaladium arene. Kerumov zamjenik Jure Šundov pun je razumijevanja: 'Nisu odgovorili jer nisu imali priliku, kod nas pisma jako puno putuju. Po Splitu oko dva dana, do Zagreba i osam dana', kazao je Šundov

Splićani od Vlade, kao jednog od triju partnera u izgradnju Spaladium centra, traže darovanje 12 tisuća četvornih metara zemljišta kako bi se nastavila gradnja Spaladium centra - poslovnog tornja od 25 katova, trgovačkog centra i goleme javne garaže.

Zoranu Milanoviću i njegovim ministrima predlažu da na ovoj lokaciji smjeste nekoliko sudova raseljenih po gradu, čime bi se usput oslobodila i jedna jedina čestica koja danas blokira realizaciju projekta poslovne i sajamske zone u bivšoj vojarni Dračevac. Gradska uprava u Loru bi smjestila svoju administraciju i gradske komunalne tvrtke i usput prenamijenila brojne nekretnine diljem grada, uključujući i zgradu Banovine u kojoj je u budućnosti zamišljen hotel.

'Bilo bi najgore kad bi Arena i dalje ostala u mraku i kada bi se otkazivali koncerti i ostala događanja. Po ugovoru, moguće je da banke preuzmu projekt od privatnih investitora i predaju ga na upravljanje gradu, dok bi i država morala financirati održavanje kompleksa. Nikakvo rješenje ne može se dobiti bez dogovora svih triju partnera. Grad i konzorcij već su postigli dogovor, na potezu je Vlada', kazao je Šundov, kojega je oduševila pozitivna ocjena koju je u Splitu izrekao ministar Željko Jovanović.

Na Zapadnoj obali, pak, radovi se i dalje obavljaju unatoč štrajku u Konstruktoru, no samo s 20 posto intenziteta, tako da je sve manje izgledno da će ovaj dio posla biti gotov do 15. travnja.

'Gospodin Željko Žderić najavio je da će u petak ili najkasnije u ponedjeljak radnici dobiti plaću, novi sastanak dogovorili smo za utorak. Konstruktor je velika splitska tvrtka u ozbiljnim teškoćama, no moguće je da će s naše strane doći do revidiranja ugovora ili čak prekida suradnje. Nadam se da nećemo doći do toga', kazao je Šundov.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi