POLITIČKA KRIZA U VUKOVARU

Pinjuh o isključenju iz SDP-a: ne osjećam se krivim

04.09.2013 u 16:46

Bionic
Reading

Ne osjećam se krivim ni za što, a ako je loše da SDP ima u Vukovaru i gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća onda ne znam što bih više rekao, komentirao je predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Željko Pinjuh (SDP) sinoćnji prijedlog Predsjednštva SDP-a Vukovarsko-srijemske županije da ga se isključi iz stranke.

Pinjuhovo isključivanje iz stranke predloženo je jer je prošloga petka na konstituirajućoj sjednici vukovarskog Gradskog vijeća podrškom vijećnika koalicije HDZ-HS dr. Ante Starčevića izabran za predsjednika Gradskog vijeća unatoč protivljenju vijećnika SDP-a.

U današnjoj izjavi Hini Pinjuh se požalio kako je o prijedlogu za isključivanje iz stranke doznao iz medija, te da nije bio pozvan na sjednicu županijskog Predsjedništva SDP-a, iako je morao biti pozvan "i po statutu, i po položaju i po funkciji koju obnaša".

Ja sam još uvijek predsjednik vukovarskog SDP-a, podsjeća Pinjuh dodajući kako je ono što je učinio, napravio za dobrobit Vukovara i Vukovaraca ali i SDP-a, te se nada da će to moći reći i "negdje u SDP-u".

U Gradskom vijeću Vukovara na lokalnim izborima 12 mandata osvojila je koalicija HDZ-HSP dr. Ante Starčevića, devet mandata SDP, a tri SDSS koji je podupirao SDP.