TOLUŠIĆ O INCIDENTU NA ALCI

'Pijani su vrijeđali štićenu osobu. Morali smo intervenirati'

12.08.2011 u 19:57

Bionic
Reading

Načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ivica Tolušić na popodnevnoj konferenciji za novinare opovrgnuo je medijske napise o navodnom izgredu u Sinju tijekom 296. alke, kada su, po medijskim tvrdnjam, 'tajni agenti' napali nekoliko Sinjana.

Tolušić je kazao da su intervenirali policajci, da su to morali učiniti jer se radilo o štićenoj osobi, te da su prilikom intervencije nad alkoholiziranim osobama koje su vikale i vrijeđale štićenu osobu uporabili jedino 'sredstva vezivanja'.


'Nije se radilo o tajnim agentima, već o djelatnicima naše Policijske uprave koji su bili u civilu. Ta trojica interventnih policajaca već nekoliko godina rade na osiguranju Sinjske alke. Prilikom postupanja, koje se dogodilo nakon prolaska kolone vozila sa štićenim osobama, nisu uporabili ni pištolj, ali ni palicu, jedino sredstva za vezivanje. Ovim putem pozivamo sve očevice tog događaja da se jave na telefon 192 ili u najbližu policijsku postaju kako bi se utvrdilo je li uporaba lisičina bila zakonita', rekao je načelnik Tolušić.

Na konferenciji za novinare rečeno je da su policajci interventne jedinice intervenirali jer su dvojica alkoholiziranih građana - 31-godišnjak sa 1,14 promila i 41-godišnjak s 0,97 promila remetili javni red i mir. U tome je sudjelovao i treći muškarac koji je otišao, a zatim se vratio s djetetom pa policajci nad njim 'nisu postupali'. Poslije je utvrđen i njegov identitet te je i on, kao i druga dvojica, prekršajno prijavljen, dodao je načelnik Tolušić.

Oni su vikali i vrijeđali štićenu osobu, pa je policija morala intervenirati, rečeno je. Kada je 31-godišnjak gurnuo barski stol, u pomoć kolegama stigao je policajac u odori te je nastao manji nesporazum kada je 'postupao prema kolegi u civilu sve dok mu on nije pokazao značku'.

Jedan od trojice interventnih policajaca nazočnih na konferenciji ispričao je novinarima kako su on i kolege reagirali tek pošto su ih počeli vrijeđati i kada je jedan od trojice Sinjana pokušao udariti policajca u civilu, ali se kolega uspješno izmaknuo.

'Isto tako, demantiramo da je na ovogodišnjoj Alci bilo nemjerljivo više policijskih službenika koji su osiguravali skup te da su se policajci nalazili po krovovima. Broj policajaca je bio uobičajen kao i proteklih godina, zaključio je načelnik Tolušić.

Na upite novinara jesu li uhvatili piromana s Marjana načelnik je odgovorio da još nisu, ali policija je stalno u ophodnji Park-šumom.