SVE ZA 250 KUNA

Pijani odvjetnik HDZ-ov je izvor o plaćenim prosvjednicima

11.03.2011 u 10:50

Bionic
Reading

Odvjetnik Danijel Benko izvor je informacije da je oporba s 250 kuna honorirala izgrednike koji su nedavno nakon braniteljskog prosvjeda napali policiju

To je za Novi list potvrdilo više ljudi izvan, ali i unutar HDZ-a dok je Benko preko tajnice u svojem odvjetničkom uredu u Zagrebu poručio da 'ne želi razgovarati'. Uglavnom, te subote, kad su ogorčeni branitelji došli na Trg bana Jelačića, Benko je razbio svoj automobil. Kad je na mjesto nesreće stigla policija utvrdili su da je odvjetnik pod utjecajem alkohola, točnije 2,6 promila u krvi.

Kako nalaže procedura odveli su ga na triježnjenje u Jedinicu za zadržavanje i prepratu na Senjaku. U tu je ustanovu, kako je izvijestila policija, bilo privedeno i 15 huligana iz Radićeve ulice. Benko je, dakle, bio smješten s uhićenim prosvjednicima i mogao je slušati što međusobno razgovaraju. I navodno je čuo kako se žale 'da im nije to trebalo za 250 kuna'.

S obzirom da je Benko prijatelj ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića izvijestio ga je o svojim saznanjima i ta je priča nakon toga poprimila nevjerojatne dimenzije. 'Nemam komentara', sve je što je jučer o tome rekao Jandroković.

Benko je nekad zajedno s Jandrokovićem i Mirom Kovačićem radio u uredu Ive Sanadera dok je on krajem devedesetih bio zamjenik ministra vanjskih poslova. Kasnije je napustio diplomaciju i postao odvjetnik, ali je ostao u prijateljskim odnosima s Jandrokovićem. Tako je, primjerice, početkom 2008. godine kad je Jandroković imenovan za ministra vanjskih poslova, udjele u svojoj bjelovarskoj firmi Beming prenio na Benkov odvjetnički ured.