ALKOHOL I VOŽNJA

Pijan autom sletio u dvorište vrtića

11.11.2013 u 14:05

Bionic
Reading

Prometna sreća u nesreći, koja se dogodila u subotnju zoru na Bijeniku kada je vozač Caddya pod utjecajem alkohola uletjeo u dječje igralište vrtića Šumska Jagoda zaista bi trebalo biti krajnje upozorenje Gradu da takve objekte 'osigura' postavljanjem ležećih policajaca kako automobili ne bi pred takvim ustanovama jurili koliko im se prohtije. Djece u to doba naravno nije bilo. Ali takav se scenario mogao dogoditi bilo kada, pa tako i u najgore vrijeme, kada je igralište puno

Policijsko izvješće je pokazalo da je alkoholizirani vozač izgubio zbog neprilagođene brzine nadzor nad vozilom i probio ogradu igrališta gdje se napokon zaustavio 'nasadivši' se na ljuljačku. 'U subotu ujutro sam krenuo na Dolac sa sinom oko 8.30h i imao što vidjeti. Na igralištu dječjeg vrtića Šumska jagoda, područni objekt Bijenik (Ulica Bijenik 167) se nalazilo vozilo koje je probilo ogradu i uletjelo unutra.Vozač je očito u blagom desnom zavoju izgubio nadzor nad vozilom te sletio u igralište. Problem je što se vrtić i samo izgralište nalazi uz sve više prometnu cestu a isto je zaštićeno samo običnom ogradom.

Stoga bih apelirao na ravnateljicu vrtića Nives Benčić da u suradnji sa Gradskim uredom za obrazovanje i šport i ostalim gradskim i državnim institucijama pronađu adekvatno rješenje da se ubudće spriječi ulijetanje auta na područje igrališta dječjeg vrtića, bilo da se sa strane ceste digne zid u razini barem metar visine, ili da se postave ležeći policajci i odbojnici uz ogradu vrtića', rekao je za tportal uplašeni i ogorčeni Neven, roditelj djeteta koje ide u taj vrtić.

Stupili smo u kontakt i s vrtićem, međutim, potpuno neočekivano i nerazumno, vrlo smo oštro 'skresani' u prvih 10 sekundi razgovora te odbijeni za izjavu. Zašto se to desilo i zašto djelatnici vrtića ne žele komentirati i predložiti kako zaštiti vrtić od sve prometnije ceste, kako je to učinio roditelj koji nam je i poslao fotografije, nije baš najjasnije.

Do zaključenja teksta nismo uspjeli dobiti Gradski ured za obrazovanje i šport, pa tako niti njihovo očitovanje o ovom problemu. Ovakvi bi se slučajevi, gdje su u pitanju životi naših najmlađih po svakoj logici trebale promptno adresirati a propusti kod osiguranja takvih objekata sanirati bez beskrajnog moljakanja uplašenih roditelja da se nešto poduzme.