ODLUČNO MOŽDA

Picula bi preuzeo SDP, ako ga zamole

13.01.2015 u 12:14

Bionic
Reading

Kao i nakon SDP-ovog poraza na izborima za Europski parlament, najpopularniji europarlamentarac te stranke Tonino Picula i nakon poraza Ive Josipovića na predsjedničkim izborima pitijski je objavio želju da preuzme stranku. Učinio je to u razgovoru za televiziju N1, i to na isti način kao i ranije, a sve se svodi na 'bih ja, ali ako me lijepo zamole'

Tonino Picula danas je, na pitanje Tihomira Ladišića (N1) bi li pristao voditi SDP kad bi to članovi od njega tražili, odgovorio: 'Ja nikada nisam bježao od političke odgovornosti pa ne bih ni tada.'

Podsjetimo, Picula je bio jedan od najbližih suradnika Ivice Račana i ministar vanjskih poslova u njegovoj vladi, dvaput zaredom osvojio je najveći broj preferencijalnih glasova na izborima za EP, ali ga tako popularnog Zoran Milanović ne želi u vrhu stranke.

Budući da je u istom razgovoru zbog zaredalih izbornih poraza zagovarao promjene u stranci i rekao da ne zna nijednog čelnog čovjeka stranke u Europi koji nakon teških i učestalih izbornih poraza nije podnio ostavku, dalo se zaključiti da je Picula sprema ući u bitku za preuzimanje Iblerovog trga.

Ali ne! Sudeći prema odgovoru koji mi je dao putem Twittera, kad sam ga upitala je li zbilja ulazi u borbu za SDP, Picula očito za takvo što još nije spreman.

'Ovo jutros u N1 nije bila moja objava nego njihov naslov, a u razgovoru sam ponovio svoje ranije stavove o stranci', kazao je Picula.