ZAPOSLENO 60 NOVIH RADNIKA

Pevec otvorio prodajni centar u Sesvetama

08.05.2014 u 13:05

Bionic
Reading

Trgovački lanac Pevec otvorio je danas svoj prodajni centar u Sesvetama, koji zapošljava 74 djelatnika, od kojih je čak 60 novih radnika, izvjestili su iz Peveca napominjući kako je tvrtka i glavne službe i urede preselila u Sesvete

Ovo je četvrti Pevecov prodajni centar na zagrebačkom području te 14. u Hrvatskoj, a prostire se na površini od 9.500 četvornih metara.

Predsjednik Uprave Peveca Darko Šket izrazio je zadovoljstvo otvaranjem još jednog prodajnog mjesta te zapošljavanjem novih djelatnika napominjući kako su ove godine zaposlili više od 80 novih radnika.


Novi prodajni centar Pevec u Sesvetama postavljen je po novom konceptu te je podijeljen u dva dijela 'dom' i 'uradi sam', a kupcima nudi više od 100 tisuća artikala.

Pevec nastavlja s organskim rastom otvaranjem novih prodajnih mjesta pa je tako trenutačno ukupan broj prodajnih centara iznosi 14 i pokriveno je gotovo 90 posto tržišta Hrvatske.

Tvrtka zapošljava više od 1.000 djelatnika i planira daljnje širenje i rast. Za rujan su najavili otvaranje prodajnog centra u Zadru na novoj lokaciji.

Neslužbeno se doznaje da su u prva tri mjeseca zabilježili rast prodaje od 26 posto.

Prema ranije objavljenim podacima, Pevec je u prošloj godini ostvario prihode od prodaje od gotovo 724 milijuna kuna, što je za 13,4 posto više nego godinu dana ranije, a znatno je porasla i neto dobit koja je lani iznosila 15 milijuna kuna, dok je godinu ranije bila oko šest milijuna kuna.

Pevec je tijekom 2013. nastavio proces konsolidacije poslovanja, unaprjeđenje poslovnih procesa i organizacije te razvoj informatičke strukture, što će se kontinuirano provoditi i tijekom ove godine.

Tvrtka Pevec osnovana je 1990. godine, a jedna je od rijetkih hrvatskih tvrtki koja je, nakon uspješno okončanog stečaja, nastavila poslovanje.