SUKOBI U HSS-U

Petir je pobjesnila jer nije potpredsjednica Vlade

13.07.2009 u 21:20

Bionic
Reading

Nekoliko dana prije suspenzije Marijane Petir dvojica članova najužeg vodstva HSS-a nisu krila nezadovoljstvo i zabrinutost zbog ponašanja mlade kolegice. Čak su predvidjeli da će zbog njezina nepoštovanja stranačke stege uskoro doći i do ozbiljnijih sukoba

'Marijana Petir tražila je da HSS zadrži Ministarstvo poljoprivrede nadajući se da će Pankretić ostati ministar, a da će ona zauzeti mjesto potpredsjednice Vlade. Kako je Josip Friščić objasnio da on ne može biti potpredsjednik Vlade jer mora sačuvati samostalnost i autonomiju u odlučivanju i donošenju odluka u korist HSS-a, Petir je pomislila da njoj pripada mjesto u Vladi.

Kada smo odlučili da potpredsjednik postane Pankretić, ona je to doživjela kao udar na sebe. Osim toga, s Petir će stranka imati problema i zbog njezina odnosa prema Crkvi. Njezin svjetonazor nije svjetonazor HSS-a, naša je stranka držala distancu prema crkvenoj hijerarhiji i tako će biti i ubuduće. Mi ne možemo biti talac njezinih nazadnih stajališta', piše Jutarnji.hr pozivajući se na riječi sugovornika iz vrha HSS-a.