vremenska prognoza

Petak i subota vjetroviti i sunčani, u nedjelju i ponedjeljak oblačno s pljuskovima

02.03.2017 u 07:39

Bionic
Reading

Petak će početi oblačno, no tijekom dana će doći do razvedravanja, u subotu će biti djelomično sunčano, a oba dana temperatura će se penjati do 19 stupnjeva Celzijevih, izvijestio je Meteo centar. U nedjelju će nastupiti promjenjivo i nestabilnije vrijeme s kišom i nekoliko stupnjeva nižim temperaturama, te su na Jadranu mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom

U petak ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno, a ponegdje može pasti malo kiše. Od sredine dana očekuje se postupno razvedravanje. U Dalmaciji pretežno sunčano uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će puhat slab jugoistočnjak, a na Jadranu slabo i umjereno, prema kraju dana i jako jugo. Na sjevernom Jadranu ujutro će nakratko zapuhati umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 1 do 6, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 10 do 14, a na Jadranu od 14 do 18°C.

U subotu će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Na Jadranu oblačnije, osobito poslijepodne kada je mjestimice moguća kiša, najprije na sjevernom djelu, a u noći i u Dalmaciji te njenom zaleđu. Najviše sunčana vremena na istoku unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhat umjeren i jak, u gorju povremeno i olujni jugozapadnjak, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 2 do 6, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19°C.

U nedjelju promjenjivije i nestabilnije. Posvuda će biti promjenjivo do pretežno oblačno i kišovito. Na Jadranu, u njegovom zaleđu i u gorskoj unutrašnjosti očekuju se obilnije oborine. Na Jadranu su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Najmanje kiše na krajnjom istoku gdje su još moguća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhat slab i umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu jako i olujno jugo u okretanju na jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 9, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 10 do 15, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U ponedjeljak će i dalje biti nestabilno. Posvuda će biti umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, na Jadranu i pokoji pljusak s grmljavinom. U najvišem gorju, mjestimice je moguć i snijeg. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu će jako o olujno jugo i jugozapadnjak prema kraju dana od sjevera okretati na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 3 do 7, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 8 do 13, a na Jadranu od 11 do 16°C.