KONAMI NA MUKAMA

PES 2014 bez španjolskih stadiona!

30.08.2013 u 11:38

Bionic
Reading

Konami je otkrio da je ostao bez prava na implementaciju španjolskih stadiona u nadolazeći Pro Evolution Soccer 'zbog agresivnog EA'

Konami godinama muku muči s licencama za Pro Evolution Soccer tj. Winning Eleven franšizu. Nije da nemaju želju – imaju je, ali nemaju nečeg puno bitnijeg u nogometnom svijetu – novca. Barem ne više od EA. Dosad su većinom ostajali bez licenci za klubove, lige ili reprezentacije. Ovoga puta ostali su bez svih španjolskih stadiona.

 

Objavio je to Adam Bhatti, community manager PES franšize koji je objasnio kako je 'EA bio ekstremno agresivan u sklapanju dogovora s klubovima i ligama i to znači da PES neće imati neke od najpoznatijih europskih stadiona i nijedan iz Španjolske.'

 

 

Najgore je to što je Konami za ovo saznao vrlo kasno, već po modeliranju svih stadiona koje sada ne smije uključiti u igru. Za nove pak nemaju vremena jer je igra vrlo blizu izlaska. Pro Evolution Soccer na kraju će stoga imati tek oko 20 stadiona.

 

U prijevodu, EA je španjolskoj ligi ponudio toliko novca da su oni procijenili da će tako zaraditi mnogo više negoli da im licencu plaćaju i EA i Konami istovremeno. Ekskluzivitet je na velikoj cijeni, a iz Konamija obećaju da će se sljedeće godine potruditi još više kako se ne bi ponovio ovogodišnji scenarij.

 

Obožavatelje franšize mnogo bi više mogla zasmetati činjenica da PES 2014 neće imati – kiše. Naime, igra će ove godine biti temeljena na novom FOX engineu i Konami jednostavno nije ima vremena implementirati simulaciju gameplaya na mokroj podlozi. Naravno, obećaju da će kiše biti sljedeće godine.

 

Podsjećamo, PES 2014 na tržištu će se pojaviti 20. rujna i to na PC, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360, PSP i Nintendo 3DS platformama.