POČETAK DIVNOG PRIJATELJSTVA

Pernar se pojavio s maramom, evo što mu je rekao Hasanbegović

29.11.2016 u 12:14

Pernar s palestinskom maramom u Saboru

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Ivan Pernar jutros se na radnom mjestu pojavio s tradicionalnom palestinskom maramom. Prepoznao je to HDZ-ov zastupnik Zlatko Hasanbegović, što je Pernara pozitivno iznenadilo

'Stavio sam palestinku (maramu) u sabornici i dolazi do mene Hasanbegović i veli: 'Quds (Jeruzalem) je naš.' Iznenadio me pozitivno', piše Pernar na Facebooku.

Ranije je objasnio što je htio postići nošenjem te marame. 'Ovim činom htio sam ukazati na problem nepoštivanja Rezolucije 194 Glavne skupštine UN-a i Rezolucije 242 Vijeća sigurnosti UN-a od strane Izraela. Prvom se Izraelu nalaže da dopusti povratak 750.000 protjeranih Palestinaca svojim domovima, a drugom da napusti Zapadnu obalu (područje okupirano od 1967.). Izrael do današnjeg dana prkosi međunarodnom pravu uz svesrdnu pomoć SAD-a', objašnjava Pernar.

Da mu je obespravljenost Palestinaca posebno na srcu, Pernar je nedavno pokazao demonstrativnim napuštanjem emisije 'Nedjeljom u dva'. Tada se naljutio na voditelja Aleksandra Stankovića jer mu je htio prekinuti izlaganje o Palestini i uspostavi države Izrael.