ZASTUPNIK ŽIVOG ZIDA

Pernar: Predsjednica Grabar Kitarović samo glumi opoziciju

11.11.2017 u 10:57

Bionic
Reading

Gost Novog dana na N1 televiziji bio je zastupnik Živog zida Ivan Pernar. Nakon jučerašnje saborske rasprave koja je trajala više od 13 sati slijedilo je glasanje o opozivu Vlade

'Nažalost, SDP se pokazao kao neozbiljan izazivač jer nisu bili u stanju skupiti ni vlastite zastupnike. To je kao da vi nešto tražite da vam netko nešto napravi i onda kada se to treba napraviti - vas nema. Jednostavno je falilo ljudi', kazao je Pernar.

  • +38
Ivan Pernar Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Govoreći o presudi Arbitražnog suda komisije UN-a za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) vezanu za slučaj INA MOL, koja je nakon godinu dana došla u ruke medija, u kojoj se navodi da je sudac Ivan Turudić bio pristran, a da je snimka Ive Sanadera kako prima mito od Zolta Hernandija  'montirana' Pernar je kazao da je sve to ruglo.

'Ja vas pitam, zamislite da ste vi na sudu i da vam je netko dao pet milijuna eura koje ste trebali proslijediti, vi kažete "da, trebao sam", sud veli "molim vas uplatite u proračun", a vi pet godina to ne napravite. Naše pravosuđe je neozbiljno. To je ruglo. Pitao sam jučer Šukera iz HDZ-a: 'Dajte recite vi mene je li to normalna država?' On je samo slegnuo ramenima.

Arbitražni sud je došao do toga da je sve to predstava za javnost. Dubiozno je i to što je naš Ustavni sud srušio presudu Ivi Sanaderu. Što arbitražni sud može reći, 'vaše je vlastito pravosuđe srušilo tu presudu', smatra Pernar.

Smatra da presjednica Kolinda Grabar Kitarović kritizirajući Vladu podsjeća na Most.

'Znate na koga me podsjeća - na ulogu Mosta u prošloj Vladi. Most je bio u Vladi, a kritizirao je. Predsjednica je dio infrastrukture HDZ-a, a kritizira Vladu, što će reći da je njezina kritika neistina', kazao je Pernar i dodao da ona glumi opoziciju.

Drži da ona na taj način želi izbjeći ono što se dogodilo Ivi Josipoviću.

'Ide za tim da uz HDZ-ove dobije podršku i nekih drugih ljudi, da se nađe u situaciji kao Stjepan Mesić. Uvijek je bio predsjednik koji nije bio iz vladajuće stranke, koji je kritizirao vlast. Josipović je onda hvalio vlast koja ne valja i nije mogao drugačije završiti', zaključio je Pernar.