SVAĐA U STRANCI

Pernar najavio izlazak iz Živog zida, ako Palfi zamjeni Bunjca u Saboru

04.06.2019 u 19:30

Bionic
Reading

Ivan Pernar, saborski zastupnik Živog zida, oglasio se putem videoporuke na Facebooku u kojoj je jasno naznačio da pucanje po šavovima u stranci može spriječiti samo Vladimira Palfi, supruga predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića

'Raskol Živog zida sada može spriječiti samo jedna osoba, a to je Vladimira Palfi', napisao je Pernar u statusu iznad videa.

Pernar je rekao da se ne slaže s načinom na koji se postupa s Bunjcem, ali je dodao i da njegovo mišljenje više nije bitno.

'Došlo je do toga da je Vladimira Palfi odlučila uzeti saborski mandat Branimiru Bunjcu,našem saborskom zastupniku. Ne slažem se s tim činom, jer smatram da je Branimir Bunjac dobar zastupnik i ne slažem se s načinom na koji se s njim sada postupa. Međutim, moje mišljenje više nije bitno i presudno. Želja mi je bila da nastavim biti u Saboru s kolegom Bunjcom i da kolega Sinčić bude u Europskom parlamentu. No, ako Palfi odluči konzumirati svoj mandat u Saboru i izbaciti Bunjca iz Sabora, za kojeg mislim da odlično obavlja svoj posao, ja neću svoju političku budućnost moći nastaviti unutar Živog zida', naveo je Pernar.

Pozvao je članove Živog zida da nagovore Palfi da ne izbacuje Bunjca iz Živog zida.

'Vi morate izvršiti pritisak na Vladimiru Palfi da se Branimir Bunjac politički ne likvidira', poručio je Sinčić..

'Ona se nekad ponaša kao Plenković - mogu sve što hoću. E pa ja joj sad kažem – ne možeš sve što hoćeš, ne možeš kolegu Bunjca maknuti iz Sabora. Ako to učiniš, ja ću osnovati svoju stranku i boriti se u Saboru', kazao je Pernar.

Naime, Bunjac je u Sabor ušao kao zamjena za Vladimiru Palfi.

Podsjetimo, Sinčić je popodne objavio da je Živi zid našao kompromisno rješenje i da će on ići u EU parlament te da je Bunjac suspendiran.

Naime, dogovor živozidaša, prema Sinčićevim tvrdnjama, bio je da nitko od ljudi koji su u Saboru ne ide u EU parlament. Lukanić je nosio listu, Sinčić bio dvanaesti, dobio najviše preferencijalnih glasova, ali je odmah po završetku izbora na Facebooku napisao da je njegov izbor Lukanić.

Međutim, nakon Sinčića jedini koji je dobio više od 10 posto bio je Bunjac.

Bunjac je najavio konferenciju za medije sutra, a u međuvremenu na adrese nekoliko redakcija dostavljena je snimka na rubu tučnjave između Bunjca i međunarodnog tajnika stranke Dominika Vuletića.

  • +12
Živi zid Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL