lov na potpise

Peović: Većina potencijalnih predsjedničkih kandidata nudi kozmetičke promjene

27.11.2019 u 15:03

Bionic
Reading

Potencijalna predsjednička kandidatkinja Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Katarina Peović poručila u srijedu u Zadru kako su nužne korjenite promjene, a ne kozmetičke, što, smatra, nudi većina potencijalnih predsjedničkih kandidata

Na Narodnom trgu prikupljala je potpise za svoju kandidaturu i vjeruje kako će do kraja roka prikupiti potrebnih 10.000 potpisa.

"Vrijeme je, poručila je, da se čuju neke stvari koje se godinama prešućuju, a dosadašnji tempo skupljanja potpisa upućuje na to da će se zahvaljujući našim volonterima čuti u predsjedničkim debatama", ocijenila je.

Vezano uz štrajk i prosvjed učitelja i nastavnika na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, Peović je rekla da je prosvjed bio protiv sadašnje Vlade i smjera kojim zemlja ide posljednjih 30 godina.

"Danas, kada imamo veliki prosvjed, koji nije samo prosvjed i štrajk za nastavnike, nego i protiv ove Vlade i protiv ovoga smjera kojim zemlja ide posljednjih 30 godina, čini se da je došlo vrijeme za one ideje koje su se na početku naše kampanje nazivale utopijskima, znači - ideje boljeg i pravednijeg društva, gdje je svakome omogućeno besplatno obrazovanje, besplatno zdravstvo, stanovanje za koje se ne treba zadužiti, normalna prehrana… Neke stvari koje bi u 21. stoljeću trebale biti osigurane svima", istaknula je Peović.

Dodala je kako su došli u Zadar kako bi se pridružili volonterima koji danima vrijedno skupljaju potpise za predsjedničku kampanju kroz koju promiču demokratski socijalizam 21. stoljeća.

"Jučer su neki režimski mediji plasirali laž da skupljamo potpise ni manje ni više nego prijetnjama, ali ja ovdje vidim samo srčane volonterke i volontere koji bez ikakve naknade provode dane na ulicama", rekla je potencijalna predsjednička kandidatkinja ljevice Katarina Peović.