predzadnji u eu

Pavliček prozvao premijera: Hvali se pozitivnim pokazateljima, a prešućuje negativne

20.01.2021 u 14:44

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Marijan Pavliček (HS) prozvao je premijera da se hvali pozitivnim pokazateljima, a prešućuje one negativne

Premijer ne govori o podacima da je Hrvatska po BDP-u po glavi stanovnika i po potrošnji na pretposljednjem mjestu u EU, iza nas je samo Bugarska, ne spominje da spadamo u pet najkorumpiranijih zemalja Unije, da imamo 200 tisuća stanovnika manje nego prije pet godina kad je on došao na vlast, izjavio je Pavliček u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

Propitujući što Vlada nije napravila za Vukovar, iz kojega dolazi, naveo je kako je zbog toga što državne Hrvatske šume nisu mogle osigurati drvnu masu prije četiri godine propala investicija koja je trebala donijeti 500 radnih mjesta, a nešto kasnije i investicija u novi hotel sa 70 radnih mjesta, hotel zeleno svjetlo nije dobio „zahvaljujući Ministarstvu kulture“.

Rada Borić (ZLB) zapitala se zašto u Glini i Petrinji nakon razornog potresa nije isporučen ni jedan šator, ni jedna vreća iz Državnih robnih zaliha čija je vrijednost procijenjena na 537 milijuna kuna.

Na koncu 2019. na njihovim je zalihama bilo šatora u vrijednosti 32 milijun kuna, a kupljeno je i 12 tisuća vreća za spavanje, nije jasno zašto onda u Glini i Petrinji nije bio isporučen ni jedna šator, ni jedna vreća za spavanje, a u Majskim Poljanama bili su šatori volontera iz Čakovca, navela je Borić.

Ružica Vukovac (DP) upozorila je kako prijedlog novog zakona o sjemenu dodatno otežava položaj naših poljoprivrednika i ograničava pravo na sjeme, te kako takav propis ne postoji ni u jednoj drugoj članici EU.

Nezavisni Milan Vrkljan (NZ) osvrnuo se na „ružan tekst“ u jednim dnevnim novinama o hotelu koji u jednom malom mjestu na Jadranu njegova obitelj ima 26 godina, a u kojemu se, kaže, bezočno laže. Zapitao se zašto netko nakon 26 godina ima potrebu ulaziti u problematiku kako je jedna obitelj od države kupila propalu tvrtku koja sada uspješno radi te zaključio kako se „evidentno radi o naručenom tekstu“ i to nekoliko dana nakon što je s Karolinom Vidović Krišto napustio Domovinski pokret, odnosno odlučio se za vlastiti politički put.

Nikola Grmoja (Most) upozorio je na „skandalozan potez“ vodstva HRT-a koje je svom novinaru, jedinom stalnom dopisniku te kuće iz potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije, ukinulo radno mjesto i prebacilo ga u redakciju Zagrebačke panorame To je skandalozan potez, zapravo se dogodio jer je dopisnik HRT-a dobio radni spor protiv svoje kuće, tvrdi zastupnik.

Lošim vijestima, HDZ-ov Goran Ivanović (HDZ) dodaje neke dobre.

Kaže da je njegova Osječko-baranjska županija krenula u projekt izgradnje regionalnog distributivnog centra, da se planira gradnja gospodarskog centra na 13 hektara koji bi bio reprezentacijski centar onoga što Slavonija, Branja i Srijem mogu proizvesti i ponuditi. Želimo cargo zračnu luku koja će ono što se proizvede transferirati dalje, rekao je zastupnik navodeći kako će se tako stvoriti uvjeti ne samo za gospodarski razvoj, nego i za ostanak stanovništva.