bivši ministar

Pavić: Zapanjuje podrška Mosta i SDP-a predsjedniku Milanoviću

05.05.2022 u 17:47

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Marko Pavić (HDZ) ocijenio je u četvrtak "nevjerojatnom i zapanjujućom" podršku Mosta i SDP-a predsjedniku Milanoviću, posebice kad su u Finskoj i Švedskoj na vlasti premijerke iz socijaldemokratskih opcija

"Proruski stav i suglasje Mosta i SDP-a začuđuje i zapanjuje i nevjerojatno je da daju potporu predsjedniku RH, posebice kada su u Finskoj i Švedskoj premijerke iz socijaldemokratskih opcija", izjavio je Pavić za Hinu.

Pavić (HDZ): Prijetnje i ucjene nisu pravi put, tako i nas mogu ucjenjivati

"To među ostalim govori i o tome koliko predsjednik SDP-a Peđa Grbin nema utjecaja u Europi. To nije put koji sa parterima u Europi možemo razgovarati", dodao je Pavić o povezivanju pitanja Bosne i Hercegovine s proširenjem NATO-a.

Ucjene i prijetnje nisu pravi put jer jednako tako oni mogu ucjenjivati nas za euro, Schengen ili pozivom svojim građanima da ne odlaze u Hrvatsku na godišnji odmor, upozorio je.

Pavić je najavio da će se premijer Andrej Plenković sigurno očitovati u narednom razdoblju o Milanovićevom pozivu za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, no istaknuo je i kako je "znakovito" da predsjednik Republike 70 dana nije odgovorio premijeru na zahtjev za sjednicom nakon početka rata u Ukrajini i kasnije, pada drona u Zagrebu.

Pavić smatra da pitanje sigurnosti i ulazak Finske i Švedske u NATO treba razdvojiti od pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini. To je, kako tvrdi, izazvalo veliku međunarodnu štetu.

Pitanje izbornog zakona mogu riješiti samo stranke u Bosni i Hercegovini. To pitanje nije od jučer, zakon u ovom formatu funkcionira više od 20 godina, a ova Vlada i premijer Plenković bili su izuzetno angažirani na tome. Potporom europskog puta BiH, vjeruje Pavić, biti će riješeno i pitanje izbornog zakona.

Katičić (HDZ): Milanović zloupotrebljava Hrvate u BiH radi interesa Kremlja

I glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić napomenuo je da je sjednica VNS-a mogla biti održana prije 71 dan da nije "proruskog, sramotnog i uličarskog Milanovićeva ponašanja".

"Odjednom se dosjetio da postoje Hrvati u Bosni i Hercegovini, a donedavno je u Komšićevu zagrljaju gorljivo zagovarao takozvanu građansku Bosnu i Hercegovinu. Dok je bio premijer, kada je mogao djelovati, nije to činio", napisao je Katičić na društvenim mrežama.

"Milanović sada zloupotrebljava Hrvate u Bosni i Hercegovini radi interesa Kremlja. Štetočinska politika kojoj se divio i dalje divi njegov glasnogovornik Raspudić", stoji u objavi.