slobodni govori

Grmoja: Referendum o covid potvrdama posljednja je crta obrane, iza Božića možda budu obvezne u kafićima, teretanama...

07.12.2021 u 14:39

Bionic
Reading

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja u utorak je još jednom pozvao građane da potpisima podrže njihovu inicijativu za raspisivanje referenduma o ukidanju covid potvrda kao posljednju crtu obrane od, kako ih je nazvao, besmislenih mjera i najava obveznog cijepljenja

"Potpišite za referendum, to je posljednja crta obrane da se zaustave mjere koje nemaju nikakvog smisla i najave obveznog cijepljenja", poručio je Grmoja građanima iznoseći u slobodnom govoru stajalište Mosta o predloženim izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Vladu je prozvao da tim zakonskim izmjenama, o kojima će Sabor raspravljati u četvrtak, osim kazni za dužnosnike koji ne žele dijeliti građane na cijepljenje i necijepljene, želi "podvaliti" i širu upotrebu covid potvrda.

Iza Božića covid potvrde obvezne u kafićima, restoranima, teretanama?

Iza Božića moguće je da će covid potvrde biti obvezne i u kafićima, restoranima, teretanama, ocijenio je Grmoja.

Saborski zastupnik Stephen Nikola Bartulica (DP) u slobodnom se govoru usprotivio inicijativi novog čelnika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca da se u gradu vrati Trg maršala Tita.

"Vidimo opet najave da bi se moglo vratiti ime jednom zagrebačkom trgu po komunističkom diktatoru.. neki zarobljeni umovi i dalje su u ideološkim okovima i Demokratski pokret o tome neće šutjeti", poručio je Bartulica.

Marko Pavić (Klub HDZ-a) pohvalio je Vladinu odluku o zamrzavanju te potom odmrzavanju cijena naftnih derivata, ustvrdivši kako je to jasna poruka da Vlada ima alate za zaštitu građana i poduzetnika te će u slučaju potrebe reagirati i u budućnosti.

Komemorirati sve nevine civilne žrtve

Urša Raukar Gamulin (Klub zeleno-lijevog bloka) podsjetila je na 30. obljetnicu ubojstva obitelji Zec u Zagrebu.

Pritom je izrazila nadu kako je došlo vrijeme u kojem će se komemorirati sve nevine civilne žrtve i u kojem više nijedno dijete ili nevina osoba neće biti ubijena ili obilježena samo zato jer drugačija ,"jer nije naša".

Domagoj Hajduković (Klub Socijaldemokrata) podsjetio je pak na Međunarodni dan volontera 5. prosinca i ulogu koju su volonteri imali kod pomaganja građanima nakon potresa u Zagrebu i na Banovini.