EKSKLUZIVNO

Paul & Joe Sister - odjeća za ležerne gradske štreberice

09.10.2015 u 14:43

Bionic
Reading

Paul & Joe Sister, brand osmišljen i proizveden u Francuskoj, beogradskim je ulicama prošetala multitalentirana Tijana T, a nabaviti ga možete u zagrebačkom bon tonu. Trebamo li reći da želimo ama baš svaki komad?


Premijerno za blog ModaKomoda, bon ton store & gallery iz Zagreba, donosi vam editorijal u kojem je spojio ono što najviše voli - modu i glazbu. Priča se odvija u Beogradu, a glavna protagonistica je karizmatična srpska glazbenica Tijana T koju je voajerski, svojim analognim fotićem, snimila talentirana redateljica Marcella Zanki. Tijana T, kao jedna od glavnih akterica beogradske urbane scene, provela nas je kroz svoja omiljena mjesta, noseći na sebi komade iz najnovije Paul & Joe Sister kolekcije.

MK: Kako izgleda tvoj dan?
Tijana: Moji dani ne izgledaju uvek isto. Obzirom da sam freelance i DJ u takvom okviru teško je uspostaviti rutinu. Najveći problem u svakom danu je probuditi se, posle je sve lako :) Ono što se trudim da uradim svakog dana bez obzira na okolnosti je šetnja i barem sat-dva na vazduhu. Sve ostalo je promenljivo. Ponekad ceo dan sedim za kompjuterom, nekad ne stignem kući od 9 ujutro do 2 noću, vikendom DJ-išem ili putujem. Onda su dani mahom provedeni na aeroderomu u pokušaju da se nađe udobno mesto za ubijanje vremena.

MK: Koji su ti rituali? Što jedeš?
Tijana: Rituale sam nedavno bila primorana da promenim, kao i ishranu usled novootkrivenih alergija i neviđenog pada imuniteta. Tako da sam jutarnju ovsenu kašu zamenila kajganom, a jutarnju kafu, jutarnjim čajem. Do skora sam jela sve bez ograničenja, sada pod novim režimom ne smem žitarice, svinjsko meso, proizvode od kravljeg mleka kao i orahe i semenke. Nije bilo lako izbaciti pizzu iz nedeljne rutine, ali sam je uspešno zamenila sarajevskim ćevapima. Iako moja spoljašnjost to ne impicira, zapravo baš puno i svašta jedem. Kada sam u Hrvatskoj onda isključivo Podravkin uprženi ajvar :) Jedan od novijih rituala mi je i meditacija, to spašava život.

MK: Koja su ti omiljena mjesta u Beogradu? Restorani? Kafane i naravno klubovi?
Tijana: Živim blizu Gulija, to je mesto koje opstaje već 20 godina koliko me pamćenje služi. Počelo je kao nekakav kul urbani bar, a već jako dugo je dobar italijanski restoran. To mi je druga kuhinja. Dijagonala i stari dobri Zaplet su nezaobilazni ako pričamo o restoranima. Od kafana preporučujem Savski Ekspres, Proleće i Hercegovinu. Ćevape samo kod Cice i u kafani Čubura. Volim kafe koji se zove Centrala, podseća me na neki stari Beograd. Obožavam Liquid bar i kafu i čajeve u Kofeinu. Inače nisam ljubitelj barova i kafea, kod mene u životu se iz restorana ide pravo u klub na žurku. A kad smo kod žurke...na žurke se u Beogradu ide da se doživi, teško to može da se prepriča. Legendarni brod 2044 je uvek na vrhu moje liste favorita i leti i zimi. Ako želim ozbiljan adrenalinski šok onda idem u Drugstore, to mesto je toliko intenzivno da ne znam kako uopšte postoji u realnosti. Ponekad svratim u Tube koji je dugo godina bio jedini ozbiljan andergraund klub u gradu.

MK: Koliko često putuješ? U koje gradove se voliš vraćati?
Tijana: Ako ne otputujem nigde tri nedelje zaredom mene hvata panika, pa eto sami nađite odgovor na pitanje koliko često putujem. Pretpostavljam za srpske standarde - vrlo često. Ova godina je bila posebno intenzivna. Moj drugi dom je Berlin, tamo sam najčešće bila i najviše vremena provela, poznajem ga skoro kao Beograd. Volim da se vratim u Njujork i Barselonu. To su tri grada u kojima se osećam kao kod kuće. Tokom godina sam uspela da razvijem sposobnost da se lako bilo gde osećam udobno i da brzo upoznam ulice i kvartove tako da i sledeći put kada se vratim bilo gde mogu da se osetim "domaće".

MK: Koji su ti planovi za dalje? Svirke?
Tijana: Sada nastupa taj period kada tri nedelje ne idem nigde. Imaću svoj tradicionalni mesečni allnighter na 2044 ovog petka, a nakon toga sedim zaključana u sobi i radim na svojoj muzici. To je plan.

MK: Kakve poveznice nalaziš između Paul & Joe Sister i tvog senzibiliteta za odijevanje?
Tijana:Paul & Joe Sister odeća koju sam nosila u ovom editorijalu baš budi onu dobru devojčicu u meni. Ja sam štreberka u stvari, a ovo je odeća za malo ležernije gradske štreberke. Inače volim da nosim jednostavnu odeću koja je dobro skrojena i od kvalitetnih materijala napravljena. To je sve Paul & Joe Sister.

photos: Marcella Zanki


Paul & Joe Sister kolekcija za jesen 2015. prepuna je nijansi plave i sive boje, a donosi sve od haljina i hlača do košulja i kaputa. Kombinacija je klasičnih no istovremeno zaigranih i lako nosivih modela koji su izrađeni od kvalitetnih materijala, pamuka, vune, pletnine i trapera. Osmišljena i proizvedena u Francuskoj, kolekcija Paul & Joe Sister, garancija je pariškog šika i pomno razređene pariške opuštenosti.

Dio kolekcije dostupan je u bon ton gallery & store u Zagrebu koji možete pratiti na Facebook i Instagram kanalima.