šef srpske pravoslavne crkve

Patrijarh Porfirije sutra stiže u Hrvatsku, posjetit će stradalnike potresa u Majskim Poljanama i Glini

26.02.2021 u 15:49

Bionic
Reading

Novoimenovani patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije Perić sutra će, prvi put od imenovanja na čelo SPC-a, posjetiti Hrvatsku

U organizaciji Mitropolije zagrebačko-ljubljanske SPC-a i Srpskog narodnog vijeća (SNV), srpski patrijarh Porfirije i episkop gornjokarlovački Gerasim u subotu će posjetiti stanovnike Banovine, izvijestilo je Srpsko narodno vijeće.

Posjet započinje u Majskim Poljanama u podne, u kojima će posjetiti kontejner obitelji Pavla Kukoleče, a uz ovu, obići će još nekoliko stradalih obitelji u Majskim Poljanama i Glini, kojima aktivistkinje i aktivisti SNV-a s područja Gline već tjednima nesebično pomažu, stoji u priopćenju.

Porfirije će nakon posjeta obitelji Kukoleča, a prije susreta s drugim obiteljima, uputiti izjavu svim stradalima na ovom području, kao i svim ljudima dobre volje, navodi se.

  • +3
Porfirije Perić Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Na povratku u Zagreb zastat će u Stožeru civilne zaštite Lekenik jer se očekuje isporuka dva velika i četiri manja kontejnera, donacije Srpske pravoslavne crkve (SPC) i veleposlanstva Srbije u Zagrebu.

'Ovaj posjet je nastavak pomoći koju SPC uporno i nesebično, od prvog dana nakon potresa, šalje stanovnicima Banije, usmjeravane upravo iz Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, s čijeg čela dolazi novi srpski patrijarh, a u koordinaciji s humanitarnom inicijativom SNV-a 'Banija je naša kuća'', stoji u priopćenju.