TRAGEDIJA U KAMPU

Paru pozlilo nakon ronjenja, on preživio, ona nije

26.07.2013 u 19:57

Bionic
Reading

Njemačkoj državljanki M. L. B. pozlilo je nakon ronjenja kod kampa Sveta Marina. Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, nije preživjela, za razliku od supruga M. T. B. koji je nakon pružene reanimacije uspio preživjeti

O slučaju ove tragične nesreće pri ronjenju labinskoj policiji javljeno je oko 10.50 sati, kada je 43-godišnji njemački državljanin M. T. B., koji je ronio nedaleko od autokampa, izvučen na obalu, gdje je nakon reanimacije djelatnika Hitne medicinske pomoći spašen i prevezen u pulsku Opću bolnicu.

U 12 sati policija je zaprimila još jednu dojavu i to da je supruzi, koja je prethodno ronila sa suprugom u moru kod autokampa u Svetoj Marini, pozlilo, no, nažalost, unatoč naporima djelatnika Hitne da ženu reanimiraju, njemačka državljanka je ipak preminula.

'Prema prikupljenim informacijama, njemački supružnici su u prijepodnevnim satima u organizaciji mjesnog ronilačkog kluba krenuli na ronjenje. Za vrijeme ronjenja na dubini od oko 36 metara osjetili su određene poteškoće te su započeli postupak izranjanja na površinu, no na dubini od 10 metara njemačka državljanka izgubila je svijest. Odmah po izranjanju započelo se s postupkom pružanja prve pomoći, a dolaskom u prostor ronilačkoga kluba djelatnici Hitne pomoći primijenili su postupak reanimacije unesrećene, nažalost bez uspjeha', priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Istražna tijela izuzela su svu opremu i dokumentaciju povezanu s ovim slučajem stradavanja te se očekuje dolazak istražnog sudca iz Pule, mrtvozornika, a u okviru istražnih postupaka koji slijede izvršit će se i testiranje ronilačke opreme na zahtjev kriminalističke policije.