MUP REPUBLIKE SRPSKE O NAVODNIM BATINAMA

'Paravinja se pokazao nevjerodostojnim, tako je i sada'

06.07.2011 u 20:41

Bionic
Reading

Dragan Paravinja kojega se sumnjiči za ubojstvo malodobne Antonije Bilić uz posredovanje odvjetnice koja ga po službenoj dužnosti zastupa u postupku pred sudom u Sokolcu u Bosni i Hercegovini sada tvrdi kako to ubojstvo nije počinio te kako je priznanje što ga je dao istražiteljima iznuđeno silom

Odvjetnica Milana Bulić je nakon rasprave održane na sudu u Sokolcu gdje je Paravinja optužen za pokušaj silovanja u srijedu kazala kako ju je njen branjenik tijekom razgovora vođenih u zatvoru informirao da su ga u Banjoj Luci pretukli pa je stoga i priznao ubojstvo Antonije Bilić.

'Savjetovala sam mu da se javi liječniku u zatvoru 'Kula' i da liječnik da svoj nalaz', kazala je odvjetnica.

Glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja u izjavi lokalnim medijima Paravinjine je navode odbila komentirati kazavši tek kako se on u svim dosadašnjim iskazima pokazao nevjerodostojnim. 'Tako je i u ovom slučaju', kazala je Šoja.

Paravinja je nakon uhićenja u okolici Srpca u iskazu policijskim istražiteljima iz Hrvatske i Republike Srpske kazao kako je Bilić 7. lipnja povezao svojim kamionom u smjeru Splita te da ju je potom zadavio i bacio u rijeku Krku.