GOVOR NA EAST RIVERU

Papa zahvalio djelatnicima UN-a zbog truda i požrtvovnosti

25.09.2015 u 16:15

Bionic
Reading

Tijekom svojeg prvog pastoralnog posjeta Sjedinjenim Državama papa Franjo danas je posjetio sjedište Ujedinjenih naroda u New Yorku te je održao kratak govor u kojem je zahvalio svim UN-ovim dužnosnicima zbog truda i humanitarnog rada

U govoru je poglavar Rimokatoličke crkve naglasio trud djelatnika i dužnosnika UN-a 'u ime mira i pravde', kazavši im da se nastave brinuti jedni za druge, prenio je Radio Vatikan.

'Budite blizu jedni drugima, poštujte jedni druge i tako utjelovljujte među sobom ideale ove organizacije koja predstavlja ujedinjenu ljudsku obitelj. Živite u skladu, radeći ne samo za mir, već u miru, ne radite samo za pravdu, već u duhu pravde', kazao je Sveti Otac.

Papa Franjo je, referirajući se na predstavnike mnogih naroda u sjedištu UN-a, djelatnike i dužnosnike UN-a nazvao 'mikrokozmosom naroda koji ova organizacija predstavlja i nastoji služiti'.

Inače, ovo je peti put da je jedan papa posjetio sjedište UN-a. Posljednji posjet vatikanskog poglavara UN-u bio je onaj pape Benedikta XVI 2008.