LOŠ STRAH UNIŠTAVA

Papa Franjo: Znao sam pogriješiti i još uvijek pogriješim

04.04.2014 u 18:54

Bionic
Reading

Znao sam pogriješiti i još uvijek pogriješim, rekao je papa Franjo u razgovoru s petero mladih belgijskih katolika, što su ga u petak prenijeli taijanski mediji.

U razgovoru održanom u njegovoj privatnoj knjižnici 31. ožujka, koji je prenijela internetska stranica deredactie.be, argentinski Papa je rekao kako je naučio 'slušati ono što drugi misle' unatoč tomu što je, kako je sam priznao 'svojeglav'.

'Kažu da je čovjek jedina životinja koja dvaput upada u istu zamku. Pogreške su bile važne smjernice u mojim životnim spoznajama. Neću reći da su me sve moje pogreške nečemu naučile. Iz nekih nisam ništa naučio, jer sam svojeglav', rekao je.

Papa je s grupom mladih Flamanaca razgovarao i o reakciji na njegove kritike socijalnih nejednakosti. 'Čuo sam kako se govori: kad govori o siromasima, Papa je komunist! Ali ne! To je perjanica Evanđelja: siromaštvo bez ideologije, siromašni su u središtu Evanđelja'.

Na pitanje boji li se katkad, odgovorio je: 'Katkad i samog sebe!. Treba razlikovati loš i dobar strah. Ovo potonje je razborito, a loš strah nas uništava i trebamo ga otjerati od sebe'.