NEDAVNO OBNOVLJEN

Pao dio stropa u splitskoj bolnici, nema ozlijeđenih

10.07.2013 u 10:49

Bionic
Reading

Nekoliko četvornih metara stropa nadstrešnice ulaza u središnji prijem splitskoga Kliničkog bolničkog centra (KBC) rano se jutros iz nepoznatih razloga urušio, ali srećom nitko nije ozlijeđen niti nastradao pošto se u trenutku urušavanja nitko nije nalazio na tom mjestu, potvrdio je zamjenik ravnatelja sanacijskog upravitelja splitskog KBC-a Kolja Poljak.

'Radi se o manjem urušavanju pri kojem je učinjena minimalna materijalna šteta, ali poduzeli smo mjere osiguranja kako bi spriječili eventualno nova urušavanja plafona nadstrešnice ulaza u središnji prijem naše bolnice', rekao je za Hinu Poljak.

Po njegovim riječima, tehničko osoblje i inženjeri istražuju uzroke tog urušavanja dijela stropa koji je star 50 godina. Pojasnio je kako se treba utvrditi je li to urušavanje posljedica vibriranja automobila Hitne pomoći koji na to mjesto dovoze pacijente, zastarjelost materijala stropa ili su možda na urušavanje utjecale kišne padaline.

'Naredio sam tehničkom osoblju da ispitaju sve nadstrešnice splitskog KBC-a', istaknuo je Poljak i dodao da je šuta, odnosno materijal koji se jutros urušio uklonjen te je osiguran prohod kroz središnji prijem splitskog KBC-a.