NOVA KOALICIJA

Pametno i Fokus zajedno idu na parlamentarne izbore

12.05.2020 u 16:58

Bionic
Reading

Stranke Pametno i Fokus poručile su u utorak kako su odlučile zajednički izaći na predstojeće parlamentarne izbore, naglasivši da će građanima pružiti mogućnost izbora novih političkih snaga koje mogu osigurati zaokret i izgradnju nove Hrvatske

"HDZ i SDP su imali brojne prilike da osiguraju napredak ovom društvu, no sve su ih upropastili. Upravo zbog njih Hrvatska se danas nalazi na dnu Europe i zato građanima želimo ponuditi pravu alternativu, koja se neće bojati provoditi konkretne reforme. Zagovaramo vrijednosti liberalne demokracije i želimo moderno i tolerantno građansko društvo, koje štiti manjine, poštuje različitosti i ljudska prava", stoji u priopćenju stranke Pametno.

Dodaju kako s Fokusom dijele te vrijednosti i okupljaju političke snage centra koje žele preusmjeriti Hrvatsku prema modernom, progresivnom i ekološki osviještenom društvu.

Predsjednik Fokusa Davor Nađi istaknuo je da su se odlučili na suradnju jer cijene principijelnost stranke Pametno te vjeruju da će svojom usmjerenošću, koju su pokazali u gradovima poput Svete Nedjelje, Pirovcu, Slatini, Svetom Ivanu Zelini i Dugom Selu, biti odličan politički spoj.

"Produktivnost, porezno i regulatorno rasterećenje, transparentnost i podizanje kvalitete života koje smo uspješno realizirali u svojim sredinama želimo preslikati i na nacionalnu razinu", navodi se u priopćenju.

Ustvrdili su da u aktualnoj krizi država treba stručne i odgovorne ljude koji ponajprije moraju pomoći nezaposlenima.

Naglasili su kako je suradnja dviju stranaka počela realizacijom projekta "kalkulator javnog duga", gdje su omogućili građanima da testiraju predložene mjere Vlade za pomoć gospodarstvu.

"Uspješna suradnja rezultirala je nastavkom zajedničkog rada i otvaranjem mogućnosti za dugoročnim zajedničkim političkim djelovanjem", stoji u priopćenju.