ZAGREBAČKA POLICIJA

Palo 3,5 kilograma trave

22.04.2010 u 12:50

Bionic
Reading

U dvjema akcijama zagrebačke policije zaplijenjeno je ukupno 3,5 kilograma marihuane i uhićena su dvojica preprodavača droge, od kojih je jedan od ranije poznat po zlouporabi droga, razbojništvu i iznudi

Policija je prvo jučer ujutro na području zagrebačkog naselja Jarun zaustavila osobni automobil i legitimirala 22-godišnjaka, hrvatskog državljanina s prebivalištem u Bosni i Hercegovini. Tom prigodom je službeni pas za detekciju droga pozitivno reagirao na prisutnost droge u automobilu, nakon čega je pretragom pronađeno ukupno 2981 gram marihuane.

Istragom se utvrdilo da je mladić dan ranije marihuanu nabavio na području Splitsko-dalmatinske županije, a potom ju je automobilom u kojem je droga i pronađena prebacio u Zagreb radi daljnje preprodaje. Mladić dosad nije bio poznat policiji.

U drugoj policijskoj akciji jučer u ranim popodnevnim satima na području zagrebačkog naselja Črnomerec, zbog sumnje da preprodaje marihuanu, uhićen je 27-godišnji stari znanac policije. U obiteljskoj kući u kojoj stanuje pretragom je pronađeno 515 grama marihuane i digitalna vaga.

Obojica osumnjičenika su privedena istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog preprodaje droga.