POLICIJA U AKCIJI

Palo 14 dilera u Dubrovniku

15.03.2011 u 14:58

Bionic
Reading

U akciji 'Suton' koju je provela dubrovačka policija uhićeno je ukupno četrnaest osoba koje se tereti za trgovinu opojnim drogama. Zaplijenjena roba procjenjuje se na više od 110 tisuća kuna

Nakon provedenog dvomjesečnog kriminalističkog istraživanja u operativnoj akciji 'Suton' utvrđeno je da je 29-godišnjak iz Kamenmosta, Imotski, nabavljao s područja Bosne i Hercegovine opojnu drogu marihuanu koju je prodavao u gradu Dubrovniku i okolici, prodavši minimalno 1 kg marihuane. Nadalje, s 25-godišnjim državljaninom BiH iz Trebinja povezao je 24-godišnjaka iz Dubrovnika koji je od njega za 4000 eura kupio 2 kg marihuane koja su mu od strane nepoznatih osoba isporučena na granici u Lukovom dolu, općina Konavle. Ovaj 24-godišnjak je kao nosače angažirao 21-godišnjaka i 17-godišnjaka iz Dubrovnika kada su i uhićeni s opojnom drogom u srijedu 9. ožujka.

Tom prilikom je 21-godišnji vozač motocikla marke Yamaha kazneno prijavljen i zbog počinjenog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom jer je namjerno motociklom udario dva policijska službenika koji su ga pokušali zaustaviti, nanijevši im pritom tjelesne ozljede. Osim navedenih, ovaj 24-godišnjak je angažirao i 27-godišnjaka iz Dubrovnika koji je zajedno sa 17-godišnjakom iz Dubrovnika nosio novac u Trebinje prije isporuke marihuane.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je i da je 28-godišnjak iz Dubrovnika nakon kupovine marihuane od 29-godišnjaka iz Kamenmosta istu dalje prodavao.

Nadalje, utvrđeno je da je 29-godišnjak iz Nove Mokošice izvršio prodaju marihuane 29-godišnjaku iz Dubrovnika u dva navrata kada je on uhićen sa 100 grama i 99,3 grama marihuane koje je namjeravao dalje preprodavati. Osim toga, prodao je marihuanu još u tri navrata, i to 36-godišnjaku iz Zatona koji je uhićen s 19,2 grama marihuane, 24-godišnjaku iz Nove Mokošice koji je uhićen s 12 grama marihuane i 27-godišnjaku iz Dubrovnika koji je zatečen s 15 grama marihuane. Isto tako je utvrđeno da je 29-godišnjak iz Nove Mokošice, u stanu svoje djevojke u Novoj Mokošici davao na uživanje marihuanu i amfetamin većem broju sugrađana, od čega 4,8 grama amfetamina 28-godišnjaku iz Nove Mokošice koji je uhićen prilikom pretrage stana. Korisnica stana, 30-godišnjakinja iz Nove Mokošice je uhićena jer je dozvolila da veći broj osoba u tom stanu konzumira marihuanu i amfetamin.

Ukupno je uhićeno 14 osoba koje su počinile ukupno 26 kaznenih djela.

Od ukupno 14 kazneno prijavljenih, osam osoba je uz kaznenu prijavu dovedeno istražnom sucu Županijskog suda u Dubrovniku, od kojih su zadržani 29-godišnjak iz Kamenmosta, 24-godišnjak iz Dubrovnika i 29-godišnjak iz Nove Mokošice, dok je za 25-godišnjim državljaninom BiH, s obzirom da je nedostupan, raspisana potraga.

Izvršene su pretrage četiri stana, jedne poljske kućice i dva vozila.

Ukupno je zapljenjeno 2 kg i 257,1 gram marihuane, 7,9 grama amfetamina i 10 tableta s popisa droga. Osim toga, pretragom stanova i vozila pronađene su i oduzete tri digitalne vage, 30.600 kn, 1.500 eura, 23 mobitela i 30 SIM kartica mreža RH, BiH, Crne Gore i Srbije.