BILO I TRAVE I HAŠIŠA

Pali šverceri čokolade i halucinogenih gljiva

21.09.2010 u 14:26

Bionic
Reading

Na Carinskoj ispostavi Bregana Carinarnice Zagreb 18. rujna carinski službenici su spriječili pokušaj krijumčarenja 100 kg čokolade te manje količine hašiša, marihuane i halucinogenih gljiva, priopćila je zagrebačka Carinska uprava

Carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage Carinarnice Zagreb izvršili su, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, pregled autobusa registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

Na upit carinskih službenika ima li što za prijaviti carinskoj kontroli, vozač je odgovorio da se u autobusu nalazi samo prtljaga putnika, slijedom čega se pristupilo pregledu spomenutog motornog vozila, putne prtljage i osobe.

Pregledom prtljage putnika nisu pronađene nikakve nepravilnosti, međutim pregledom autobusa pronađeno je 100 kg čokolade koja je bila skrivena na raznim mjestima. Roba, koja je komisijski procijenjena na iznos od 7.700 kuna, privremeno je oduzeta, a protiv vozača pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju. Za počinitelja je predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000 do 100.000 kuna za fizičku osobu.

Hašiš iz Belgije za Grčku

Također, na Carinskoj ispostavi Bregana, u suradnji carinskih i policijskih službenika na putničkom ulazu, zaustavljen je autobus grčkih registracijskih oznaka koji je prometovao na relaciji Kraljevina Belgija – Republika Grčka. Pregledom spomenutog motornog vozila, putne prtljage i osoba, kod četiri osobe pronađena je manja količina hašiša i marihuane, koja je bila upakirana u plastične vrećice.

Ukupno je pronađeno cca 3,4 grama droge tipa hašiš i cca 2,9 grama tipa marihuana. Daljnjom pretragom autobusa ispod dva sjedišta pronađeno je još cca 135 grama droge tipa hašiš i cca 46 grama droge tipa marihuana, također upakirane u plastične vrećice, kao i dva komada plastičnih pakiranja halucinogenih gljiva Psilocybe atlaantis po 20 grama.

U prostoru za prtljagu u putnoj torbi koja nije pripadala nijednom putniku, a koju je vozač preuzeo u Belgiji, pronađene su još 44 ampule, svaka težine cca 5 grama, koje su bile ispunjene smotuljcima opojne droge marihuane.

Droga je zaplijenjena, a osobe kod kojih je nađena droga privedene su na daljnju obradu policajaca.