GOTOVININO MJESTO

Pakoštane spremno iščekuju svoga generala

16.11.2012 u 11:33

Bionic
Reading

Jutros su se u Pakoštanima, rodnom mjestu generala Ante Gotovine, okupili brojni veterani i suborci, uglavnom iz Dalmacije, te u kafićima na mjesnoj rivi napeto pratili izlaganje sudskog vijeća iz Haaga

Ulice, trgovi i mjesna riva tijekom prijenosa donošenja presude bili su potpuno prazni, a mještani Pakoštana su uglavnom pratili prijenos iz Haaga u svojim domovima. Suborci Ante Gotovine su nakon njima frustrirajuće dugog izlaganja i obrazloženja odluke suda, s oduševljenjem dočekali konačnu odluku te počeli slaviti na rivi.

Najviše je bilo veterana Domovinskog rata iz splitske 4. gardijske brigade. Za vrijeme prijenosa u napetoj atmosferi mogle su se čuti oštre kritike na račun Haaškog tribunala, no nakon odluke, sve je zaboravljeno. 'Ovo je pravedna odluka. Mučila nas je neizvjesnost i očekivali smo možda nekakvu kompromisnu odluku o blažoj kazni, ali ovo je ipak najbolji i jedini pravi i mogući epilog', izjavili su veterani na rivi u Pakoštanima.

Ubrzo su im se, nakon što su odjeknula zvona župne crkve, pridružili i brojni mještani, a danas su u Pakoštanima bile i brojne TV ekipe i novinari. Svi redom bili su iskreno sretni zbog odluke suda i Pakoštanci već sutra ili u nedjelju očekuju da se general definitivno vrati u Hrvatsku i u mjesto gdje je proveo djetinjstvo.