DANIEL SRB:

'Pad kreditnog rejtinga je posljedica slabe Vlade'

16.12.2012 u 17:43

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb izjavio je danas kako je HSP upozoravao da kreditni rejting Hrvatske ne ovisi o tomu ulazi li Hrvatska u EU ili ne, već o sposobnosti hrvatske Vlade

„Pokazalo se da Hrvatska ima slabu Vladu, bez vizije i koja je cijeli teret gospodarske krize prenijela na građane kroz povećanje poreza, smanjenje plaća, otpuštanja radnika i stečajeve, dovodeći ih u situaciju da postaju sve siromašniji. Generalno siromašenje Hrvatske posljedica je politike ove Vlade“, rekao je Srb na konferenciji za novinare.

Dodao je kako je HDZ oduzimao i krao u prethodnom mandatu da bi putem Fimi-medije vladao Hrvatskom, dok sada kradu od hrvatskih građana na plaćama, porezima i režijama. Po njemu hrvatski građani ovakav teret neće izdržati neće te su to, uz najavljeni porast nezaposlenosti i pad aktivnosti hrvatskog gospodarstva, pokazatelji nesposobnosti Vlade da se nosi s krizom.

Srb je ustvrdio kako se ne objavljuju rezultati popisa stanovništva jer on pokazuje da je unatrag deset godina Slavoniju napustilo 9,5 posto stanovnika, odnosno gotovo sto tisuća ljudi koji masovno odlaze za Kanadu. Kazao je kako je iz Budimpešte uspostavljena posebna linija koja svaka dva tjedna prevozi mlade obitelji iz Hrvatske za Toronto.

Početak proljeća, rekao je Srb, donijet će vrhunac nezadovoljstva kako poljoprivrednika tako i radnika. “Bit će to trenutak kada će HSP znati prepoznati svoju odgovornost za hrvatsku sirotinju i kada će s njom ući u dogovore oko političke suradnje na potrebnim promjenama koje se moraju tada dogoditi“, rekao je Srb.

Predsjednik HSP-a je kazao da na predstojećim lokalnim izborima HSP kao stranka s jasnim i prepoznatljivim stavovima neće koalirati s HDZ-om koji je, po njemu, i osnovao HSP dr. Ante Starčević kako bi pokušao utjecati na politiku koju vodi HSP.

“Ne može povijesno nasljeđe pravaškog pokreta stolovati u HDZ-u. To mi ne dopuštamo i oko toga pregovora nema. Mi imamo svoju politiku na kojoj inzistiramo. Ovaj drugi HSP ima politiku kakva odgovara HDZ-u i oni će napraviti sve onako kako im bude naloženo pa ako HDZ odluči zatvoriti tu stranku zatvorit će je i to u javnosti treba biti prepoznato“, zaključio je Srb.