n/a

Pačji šnicli s jabukama i malvazijom

22.03.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Ova kombinacija idealno je sparila patku, jabuku i malvaziju. Prava je poslastica za svakog gurmana

SASTOJCI:

2 polovice svježih pačjih prsa
brašno za posipavanje
sol i svježe mljeveni papar
maslinovo ulje
2 jabuke granny smith, oguljene i narezane na ploške
250 ml malvazije
250 ml pilećeg temeljca
30 g maslaca
1 vezica vlasca, nasjeckanog
½ kg batata
1 ljubičasti luk, sitno nasjeckan

PRIPREMA:

Za prilog, ogulite batat i narežite na kockice. Stavite kuhati u vruću, posoljenu vodu, oko 20 minuta, dok batat nije mekan.
Narežite pačja prsa na tanke ploške, zajedno s kožom, okomito na mišićna vlakna. Istucite svaki komad između dva komada masnog papira s batom za meso, da dobijete vrlo tanke šnicle. Posolite ih i uvaljajte u brašno. Zagrijte tavu s malo maslinovog ulja i prepecite kratko s obje strane. Izvadite meso i veći dio masnoće prebacite u drugu tavu. Zagrijte i na toj masnoći popržite luk dok nije mekan i ne dobije tamnu boju.
U međuvremenu, na tavu na kojoj se peklo meso dodajte jabuke i pustite da dobiju karameliziranu boju. Podlijte vinom i temeljcem i pustite da većina tekućine ispari. Na kraju dodajte maslac, vlasac i vratite meso u tavu.
Ocijedite batat i pomiješajte ga s poprženim lukom. Zgnječite sve s vilicom i prepecite sve još nekoliko minuta na jakoj vatri.
Poslužite batat s mesom i umakom.