stiže unutarnji nadzor

Pacijentu u Čakovcu dana kriva doza prilikom transfuzije krvi; ravnatelj bolnice: Učinit ćemo sve da se ovakve greške više ne ponavljaju

02.05.2022 u 19:59

Bionic
Reading

U subotu navečer na Odjelu ortopedije Županijske bolnice Čakovec došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi kojom je doza koncentrata eritrocita dana pacijentu kojemu nije bila namijenjena

Transfuzija je obavljena u 19.30 sati da bi sat vremena kasnije, u 20.30 sati, pacijent dobio temperaturu te se, radi nadzora vitalnih funkcija i liječenja posttransfuzijske reakcije, premješta u Jedinicu intenzivnog liječenja.

'Pacijent, na sreću, nema nikakvih posljedica i osjeća se dobro', rekao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Igor Šegović za HRT dodajući kako je, čim je dobio vijest o događaju, zajedno s voditeljem Odjela ortopedije, glavnom sestrom Odjela i glavnom sestrom bolnice, došao u bolnicu te se ispričao pacijentu.

Odmah je o svemu obaviješteno i Ministarstvo zdravstva, a ravnatelj  je zatražio i izvanredni unutarnji nadzor koji će se provesti u četvrtak. 

'Po završetku nadzora, rezultate ćemo podijeliti s javnošću. U ovom trenutku je najvažnije da je pacijent dobro i učinit ćemo sve da se ovakve greške više ne ponavljaju', rekao je dr. Šegović.