SKANDAL U DONJEM MIHOLJCU

Pacijenti trijeznili pijanu liječnicu?

25.09.2010 u 13:58

Bionic
Reading

Liječnica Hitne pomoći u ambulanti u Donjem Miholjcu, prema pisanju Glasa Slavonije, tijekom dežurstava nerijetko je toliko pijana da onesviještena leži u ambulanti

Ta je liječnica inače dugogodišnja djelatnica Klinike za internu medicinu KBC-a Osijek, a već neko vrijeme honorarno surađuje i s Hitnom pomoći. Iako u ravnateljstvu Hitne pomoći u Osijeku nemaju saznanja o tom slučaju, svjedočenja pacijenata su drugačija.

Jedna pacijentica svjedoči da se liječnica nerijetko dovodi u takvo stanje da je dežurna medicinska sestra uopće ne može probuditi. Pacijenti su tada prepušteni medicinskoj sestri kojoj su u jednom slučaju sami pomagali da otrijezni liječnicu.

'Doktorica bude toliko alkoholizirana da gubi pojam o vremenu i prostoru pa usred smjene odlazi spavati i moli da je se probudi za nekoliko sati. Medicinsko osoblje, ali i pacijenti, još su u većem strahu odluči li se ona u takvom stanju pružati nekome hitnu pomoć', priča stanovnik Donjeg Miholjca.

Tu priču donekle potvrđuje podatak da se spomenutoj liječnici zabranjuju dežurstva na njezinom matičnom radnom mjestu u Klinici za internu medicinu KBC Osijek.