PROBLEMATIČNI DECIBELI

Ovog ljeta zabranjena živa glazba u makarskim kafićima?!

24.05.2014 u 19:52

Bionic
Reading

Prema informacijama koje posjeduje portal Mega-media.hr, od danas je zabranjeno uživo izvođenje glazbe na terasama kafića i restorana u jednom od najturističkijih mjesta na Mediteranu – Makarskoj! Portal neslužbeno doznaje da je odluka o zabrani donesena na jučerašnjem sastanku u gradskoj upravi kojem su nazočili gradonačelnik Tonći Bilić, komunalni redari, Siniša Srzić te inspektor iz Splita, a glavna tema bili su – decibeli

Kome i zašto smeta živa glazba na makarskim ulicama u jeku turističke sezone, ostaje nejasno, no zbog ovakve odluke mnogi će ispaštati.

Prvi će ispaštati makarski ugostitelji koji su uložili nemale novce u svoje objekte računajući na dobru turističku sezonu i na dodatan promet u večerima kada budu mogli priuštiti živu glazbu. Na svom džepu će nepromišljenu odluku Grada Makarske osjetiti i sami glazbenici koji će očito ovog ljeta morati tražiti 'gaže' izvan svoga grada. Konačno, ali ne i manje bitno, patit će i kvaliteta turističke ponude u Makarskoj koja ionako iz godine u godinu blijedi.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje