razrješenja i imenovanja

Ovo su sve kadrovske odluke koje je Vlada donijela na zatvorenoj sjednici

07.12.2023 u 17:58

Bionic
Reading

Vlada RH u četvrtak je na zatvorenom dijelu sjednice predložila Nadzornom odboru Hrvatske elektroprivrede d.d. imenovanje Vice Oršulića za predsjednika Uprave tog društva, do imenovanja predsjednika Uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, priopćeno je

Također Glavnoj skupštini društva INA – Industrija nafte d.d. predložen je izbor Damira Mikuljana, Branimira Škurle i Ive Ivančića za članove Nadzornog odbora INA-e, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci. A Nadzornom odboru INA-e Vlada predlaže izbor Damira Mikuljana za predsjednika NO INA-e, na vrijeme od najduže šest mjeseci, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Na zatvorenom dijelu sjednice doneseno je još kadrovskih rješenja.

Razriješena je Anita Markić, ravnateljica Uprave za politički sustav i opću upravu u Ministarstvu pravosuđa i uprave, radi odlaska na novu dužnost.

Državnom službeniku Danijelu Škugoru ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ureda, a najduže do šest mjeseci.

Vlada je predložila Skupštini društva Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o. izbor Vedrana Augustinovića za člana Nadzornog odbora tog društva, temeljem provedenog postupka za izbor člana Nadzornog odbora tog društva, na razdoblje od četiri godine.

Razriješen je Dražen Franolić, ravnatelj Ureda kadrovske i administrativne komisije – tajnik.

Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice Vlada predloženo je Glavnoj skupštini društva ACI d.d. izbor Dražena Ivanušeca, Marijete Hladilo, Tomislava Ninića te Danijela Imgrunda za članove Nadzornog odbora ACI-a, temeljem provedenog izbora, na vrijeme od četiri godine.

Donesen je i Zaključak kojim se Nadzornom odboru društva Plovput d.o.o. Split predlaže imenovanje Mate Perišića direktorom tog društva, do provedbe natječaja za imenovanje direktora na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade, utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za konkurentnost (unutarnje tržište i industrija) (COMPET – Internal Market and Industry), 7. prosinca: Vijeće za konkurentnost (istraživanje i svemir) (COMPET – Research and Space), 8. prosinca; Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 8. prosinca; Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 10. i 11. prosinca; Vijeće za vanjske poslove (FAC), 11. prosinca; i Vijeće za opće poslove (GAC), 12. prosinca 2023.

S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, ona se prethodno ne mogu objaviti, priopćeno je iz Vlade RH.