'pametnom dosta'

Ovo se ne smije: Načelnik na stranici općine naredio mještanima za koga da glasaju

02.01.2020 u 19:16

Bionic
Reading

Načelnik općine Martijanec Dražen Levak na službenim stranicama općine pozvao je mještane da iziđu na birališta te u drugom krugu glasaju za HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović. Reagirala je odmah općinska organizacija Reformista koji takav čin načelnika smatraju 'potpuno neprihvatljivim i nekorektnim'

Načelnik općine Martijanec u Varaždinskoj županiji oglasio se priopćenjem putem službene stranice općine te pozvao mještane da iziđu na birališta u nedjelju. U dijelu priopćenja navedeno je:

'Nadam se da će Vam oni biti dovoljan argument da odlučite:

dali ćete svoj glas dati Zoranu Milanoviću SDP-ovom kandidatu čiju pomoć u izgradnji vrtića i obnovi škole smo očekivali 20 godina, ali ju nismo dočekali

ili Kolindi Grabar Kitarović HDZ-ovoj kandidatkinji Andreja Plenkovića jedinog premijera Vlade koji je posjetio Općinu Martijanec i za čije Vlade je u ovoj Općini nakon 25 godina u završnoj fazi izgradnja Dječjeg vrtića ukupne vrijednosti 11.520.789,71 kuna i završena Energetska obnova škole ukupne vrijednosti 7.359.337,99 kuna od čega je gotovo 50% financirano sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, o ostalim manjim investicijama i investicijama koje su u planu neću niti govoriti.

Pametnome dosta ……', navodi se u dijelu priopćenja objavljenog na službenim stranicama općine Martijanec.

Na to su odmah reagirali iz općinske organizacije Reformista. U svojem priopćenju Reformisti ističu, kako piše Večernji list, da je načelnik općine Martijanec Dražen Levak službenu stranicu općine iskoristio kao platformu za predizborni prostor i kampanju aktualne HDZ-ove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Takav čin, napominju Reformisti, smatraju potpuno neprihvatljivim i nekorektnim.

'Djelokrug jedinica lokalne samouprave definitivno nije promocija u političkim kampanjama, a njegov čin mogli bismo nazvati kao obmanu i iskorištavanje svoje službene dužnosti', stoji u priopćenju Općinske organizacije Reformista Martijanca u Varaždinskoj županiji.