PROGLASILA POBJEDU U SESVETAMA

Grabar Kitarović se izljubila s HDZ-ovcima i Bandićem, zapjevala s Matom Bulićem pa poručila: Nikad neću pomilovati osobu osuđenu za korupciju!

02.01.2020 u 16:49

Bionic
Reading

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak poslijepodne održala je predizborni skup u Sesvetama, a podršku su joj u sportskoj dvorani u Novom Jelkovcu došli dati ključni ljudi iz Vlade, HDZ-a te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na skup je oko 16 sati došao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, ministri Marko Pavić, Josip Aladrović, Nina Obuljen Koržinek, Mario Banožić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, piše Jutarnji list.

Milijan Brkić je, javlja reporterka N1 Ana Mlinarić, dočekan ovacijama, a Grabar-Kitarović se, rečeno je u programu N1, srdačno pozdravila i izljubila s Bandićem, iako na raniji događaj u URIHO na kojem je bio zagrebački gradonačelnik, nije došla.

Na skup su stigli i Marijana Petir, ali i pjevač Mate Bulić.

Petir je u govoru pobrojala što sve smatra pozitivnom kod HDZ-ove kandidatkinje - podržava slobodnu nedjelju, stala je uz hrvatsko selo, poštuje Ustav, slijedi kršćanski svjetonazor...

Prije obraćanja Kolinde Grabar-Kitarović govor je održao i Plenković. 'Kolinda Grabar-Kitarović drži do dostojanstva Domovinskog rata, cijeni žrtvu hrvatskih branitelja i lik Franje Tuđmana', kazao je Plenković.

'Milanović se pokazao kao loš premijer i čovjek čiji su loši rezultati legitimitet da ne bude izabran u nedjelju! Jel se vi slažete se mnom?? Hoćemo li pobjediti?', energično je izrekao Plenković na skupu.

  • +5
Skup Kolinde Grabar Kitarović u Sesvetama Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Sama Grabar-Kitarović prije svog obraćanja zapjevala je Matom Bulićem, te n početku svog govora poručila: 'Proglašavam svoju pobjedu na predsjedničkim izborima 2020.!'

U govoru je zahvalila svojoj obitelji.'Posebno zahvaljujem svom suprugu Jakovu', rekla je, nakon čega su uslijedile velike ovacije, prenosi Jutarnji list.

'Želim zahvaliti i mojoj predivnoj djeci kojoj nije bilo lako ovoh pet godina, ali se nikad nisu bunili, nego su me uvijek podržavali. Zahvaljujem mami i tati koje su ponižavali raznim objedama, a nitko nije vidio kako ustaju u 3 ujutro, liježu u 1 po noći kako bismo imali kruh za prehraniti se. Beskrajno sam zahvalna i hvala mom hrvatskom narodu koji me birao u svim dijelovima Hrvatske, to je naše veliko hrvatsko srce koje će nas voditi u budućnost, rekla je. Aludirala je tako na kritike Milanovića da dolazi iz imućne obitelji i da je bila povlaštena, nakon što je u sučeljavanju rekla da dolazi iz skromne obitelji i da joj je otac bio mesar.

Zatim je ustvrdila kako je na političkom planu zaslužna za podizanje ugleda Hrvatske u svijetu, 'zajedno s kolegama iz Vlade', a spomenula je i jačanje hrvatske vojske i policije te Inicijativu triju mora.

'Angažirala sam se na rješavanju sudbine nestalih branitelja i civila, promicala strategiju domovinske sigurnosti, rekla je i posebno se zahvalila ministru obrane Damiru Krstičeviću.

'Nikada neću pomilovati osobu osuđenu za korupciju', rekla je između ostalog u svom govoru Kolinda-Grabar Kitarović.

'Moj se program odnosi na stvarne promjene, da vi bolje živite, to je naša zadaća i obećanje, trebaju nam hrvatski optimizam i zajedništvo', rekla je.

'Okupimo se kao što smo se okupili '90. i kao što nas je Tuđman okupio oko najvažnijih vrijednosti, trebamo reći ne Milanovićevoj podjeli Hrvatske, njegov poraz 5. siječnja bit će najljepša pobjeda. Hrvatska se više nikad neće dijeliti, uvijek ćemo biti mi i Hrvatska, u toj boljoj Hrvatskoj imat ćete i dalje predsjednicu, do pobjede 5. siječnja!, zaključno je istaknula, nakon čega su svi vikali 'pobjeda'.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Mia Dimšić, Nina Badrić, Davor Bernardić, Marin Rozić…