'haesu'

Ovo morate čuti: Darko Domijan snimio himnu Hrvatske stranke umirovljenika

05.09.2023 u 18:52

Bionic
Reading

Iako ju je napustio njezin jedini saborski zastupnik Silvano Hrelja, Hrvatska stranka umirovljenika ne posustaje s aktivnostima. U utorak je u Zagrebu predstavila digitalnu multimedijalnu povjesnicu pod nazivom ‘Acta non verba’ (Djela, ne riječi) u sklopu koje je i stranačka himna pod nazivom ‘Haesu’, s vrlo znakovitim tekstom

'Na jednom mjestu objedinili smo relevantne činjenice i informacije o stranci i pokazali kako imamo sposobnosti i znanja nositi se s tehnološkim novitetima i informatičkim resursima, što je u današnje vrijeme neizostavno u svim segmentima društva. Objedinjujući tekst te slikovne i audio zapise, dali smo dodatnu vrijednost povjesnici, jedinstvenom projektu neke stranke na domaćoj političkoj sceni, čime i na taj način pokazujemo našu vjerodostojnost, ozbiljnost i snagu političkog djelovanja', istaknuli su iz HSU-a na konferenciji za medije, a prenosi Mirovina.hr.

Pjesma 'Haesu', nova je stranačka himna snimljena u studiju Branka Glavana, a pjesmu izvodi Darko Domijan uz pratnju mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Nikola Tesla. Autor teksta je Željko Krznarić, a glazbe Darko Domijan.

Pjesmu možete poslušati u prozoru iznad, a u nastavku vam donosimo i vrlo znakovit tekst.

Izvor: tportal.hr / Autor: HSU

Jer mi smo face umirovljenici

s posla i rada iseljenici

mi smo sve ovo za vas gradili

kopali zidali i uvijek radili

Naše su ruke uglavnom grube

al mnogi svoje još imaju zube

Na prošlost lijepu mi smo potpisani,

a sad se čini da smo otpisani

Što smo mi dizali neki sad ruše

i sve je drugačije bez imalo duše

Bili smo složni i sve smo dijelili

s radnog mjesta su nas iselili

i kažu budućnost u vama spava

al nema od nas mudrijih glava

Zato mi smo tu Vaš ha es u