ČAČIĆ U VARAŽDINU

'Ovdje ćemo biti jako, jako dugo'

17.05.2013 u 17:44

Bionic
Reading

'Mi imamo sada Vladu, imat ćemo je i sutra, ali jednom nećemo. Ali ovdje - bit ćemo još dugo. Vjerujte mi, ovdje ćemo biti jako dugo. Jako, jako dugo. Mnogih više neće biti u hrvatskoj politici, a mi ćemo biti tu', ustvrdio je u Varaždinu predsjednik Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a Radimir Čačić na središnjem izbornom skupu koalicije SDP-HNS-HSU za Varaždinsku županiju, a njegove su riječi bile popraćen pljeskom članova stranaka koji su se okupili ispod šatora postavljenog na Trgu bana Jelačića

HDZ: Čačić neće biti još dugo tu, ide na službeni put

Kandidat za varaždinskog župana osvrnuo se i na istup Radimira Čačića na središnjem skupu za Varaždinsku županiju. 'Na HNS-ovom predizbornom skupu govorio je lik koji sebe smatra sposobnom, najpoštenijom i najmoralnijom osobom, a osim u crnoj kronici, drugdje nigdje se i ne spominje', rekao je Stričak.

Posebno se osvrnuo na Čačičeve izjave da će u Varaždinu i Varaždinskoj županiji HNS biti još dugo, odnosno da lokalni HNS ima podršku Vlade.'Naravno da Čačić neće tu biti dugo jer uskoro kreće na službeni put na godinu i nešto dana i, da ima imalo poštenja i morala, ne bi ga bilo nigdje u javnosti', ustvrdio je Stričak.

Naglasivši da mu je drago što je za njegova mandata ostvareno skoro sve što je najavljivano prije lokalnih izbora 2009, a ponegdje čak i nešto više nego što je obećano, kandidat za varaždinskog župana Predrag Štromar rekao je da je to dokaz kako se može odgovorno i pravedno raditi.

Govoreći o konkretnim projektima u Varaždinskoj županiji, Štromar najavio je stvaranje jake destinacije zdravstvenog turizma, dogradnju i izgradnju zgrade kirurgije i objedinjenog hitnog prijema u varaždinskoj bolnici, izgradnju srednjoškolskog i sveučilišnog kampusa, zatim nastavak ulaganja u razvoj visokoškolskog obrazovanja radi stvaranja jakog sveučilišta na sjeveru Hrvatske, izgradnju brze ceste Varaždin – Krapina, revitalizaciju arboretuma i dvorca Opeka, povećanje poticaja poljoprivrednicima, stimuliranje investicija za očuvanje radnih mjesta te stvaranje uvjeta za nova radna mjesta.

Predsjednik Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a Radimir Čačić naglasio je da u Varaždinskoj županiji, gdje je HNS na vlasti gotovo neprekinuto osam godina, ne dvoji u pobjedu ove nedjelje kada će pobijediti s dva tri najuvjerljivija rezultata u Hrvatskoj. Drugačije je u Varaždinu gdje je HNS na vlasti zajedno s HNS-om tek 18 mjeseci, dok su prije toga narodnjaci bili na vlasti zajedno s Čehokom i HSLS-om više od desetak godina, izuzme li se prekid od 2009. do 2011. godine kada su održani izvanredni izbori zbog ostavke bivšeg gradonačelnika kojeg je USKOK odveo u Remetinec.

'Sadašnja gradska vlast izbrana je u dramatičnim okolnostima. Do izvanrednih izbora došlo je samo zahvaljujući policiji, sudu, izvanrednim okolnostima, aferama, dramama, desetinama i stotinama milijuna kuna potpisanih ugovora za koje nitko ne zna zašto su potpisani, tko će to platiti i zašto bi se platili. Nakon desetljeća euforije kako je sve krasno i dobro, odjednom se skida celofan i počinje smrdjeti. I to ozbiljno. Do jučer tako ponosi građani Varaždina u zadnjih 18 mjeseci imali su razloga crvenjeti se pred hrvatskom javnošću. Odjednom je postao grad mafijaških organizacija. Tako je barem izgledalo iako to, naravno, nije tako. Daleko smo mi od toga', ustvrdio je Čačić.

Osim na Čehoka, svog bivšeg koalicijskog partnera, posebno se okomio na prof. dr. Marijana Cingulu, nezavisnog kandidata za varaždinskoga gradonačelnika kojeg podržava varaždinski HDZ. 'Pogledajte si listić Čehoka s prošlih izbora. Tu piše da je kandidat za gradonačelnika Čehok, a prvi predlagatelj da je - Cingula. Više nema Čehoka, ali sada dobivamo Cingulu', dodao je.

Na okolnosti koje su prethodile njegovoj pobjedi na izborima 2011. godine osvrnuo se i kandidat za varaždinskoga gradonačelnika Goran Habuš koji tu dužnost obnaša zadnjih 18 mjeseci. 'Prije 18 mjeseci prvi korak napravili ste vi glasovanjem protiv načina vođenja grada kod kojeg se pogoduje pojedincima, korupcije, pogodovanja i korištenja gradskog proračuna kao bankomata za pojedince, a gradsko zemljište rasprodaje u bescjenje. Tada ste nam dali priliku za stvaranje novog Varaždina. Nije bilo lako ni jednostavno. Bili smo svjesni da u 18 mjeseci neće biti lako promijeniti sustav koji je stvaran pomno 14 godina, sustav na usluzi pojedincu, a ne općem interesu. Problemi koje smo naslijedili, ugovori koje smo naslijedili, mogli su kratkom roku dovesti ovaj grad u kolaps i bankrot. Nosili smo se s tim problemima kako smo znali i rješavali jedan za drugim', ustvrdio je Habuš.