LIVECAMCROATIA TREĆI NA SVIJETU

Ovaj pogled na Bašku Vodu pobijedio je čak i pogled u svemir

16.05.2014 u 19:42

Bionic
Reading

Nova panoramska web kamera u sustavu LiveCamCroatia postavljena u Baškoj Vodi uvrštena je u top 10 najboljih 'live stream' web kamera u svijetu u svibnju ove godine te se našla na trećem mjestu temeljem izbora vodećih stručnjaka za video tehnologije iz EarthCama, najvećeg i najutjecajnijeg portala za web kamere u svijetu

O tome su danas izvijestili iz LiveCamCroatia, brenda zagrebačke tvrtke Security projekti.

Berislav Vahčić iz LiveCamCroatia za Hinu ističe da je to i velika svjetska promocija za hrvatski turizam jer kamera u Baškoj Vodi prenosi pogled na jednu od najljepših plaža na Makarskoj rivijeri (možete ga pogledati jednim klikom na link) te se našla u konkurenciji 10-ak tisuća kamera na svijetu, a na listi top 10 najboljih prestigla je čak i kameru na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Vahčić napominje i da takvih kamera u Hrvatskoj imaju 50-ak na različitim lokacijama, pri postavljanju surađuju s gradovima, mjestima i turističkim zajednicama, a dodaje i da to ne traži velike troškove osim za kameru, što s montažom košta oko deset tisuća kuna.

Kaže i da to nije njihov prvi takav uspjeh jer su prošle godine u top 10 najboljih pogleda na svijet bile uvrštene još dvije LiveCamCroatia kamere, u Rijeci te u Daruvaru.

U vezi izbora EarthCam-a kaže da se pri odabiru najboljih najviše gleda kvaliteta slike i jedinstveni kadar, a svi odabrani pogledi s kamera mogu se pogledati na tom svjetskom portalu kojeg posjećuju milijuni iz cijelog svijeta.

Od Baške Vode ovog su mjeseca po tom izboru bile bolje tek kamere iz SAD-a koje, kako kaže, koriste velike internetske resurse, pa je tako na prvom mjestu kamera koja snima obnovljeni WTC u New Yorku, a na drugom pogled na Dealey Plaza u Texasu, dok su iza kamere u Baškoj Vodi ona s Međunarodne svemirske postaje, te s pogledima na Krakow i Gibraltar.

Vahčić ističe da su iznimno ponosni na priznanje EarthCama, da ih veseli i što je svaka slika odaslana u svijet iz Hrvatske tim putem nova razglednica i neprocjenjiva reklama hrvatskom turizmu.