HDZ-OVAC MILOŠEVIĆ

'Ova vlada od Hrvatske radi cirkus'

14.03.2015 u 13:34

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević komentirao je u subotu najave o odustajanju od monetizacije autocesta i od uvođenja poreza na nekretnine, rekavši kako je ono što aktualna vlada radi od Hrvatske "cirkus"

"Primjer monetizacije najbolje ocrtava kako aktualna vlada upravlja Hrvatskom proteklih nekoliko godina, kako nema plan, jasne ideje, hrabrosti ni znanja, osim puno računa za savjetničke usluge", poručio je Milošević sa HDZ-ove konferencije za novinare posvećene "svim SDP-ovim promjenama mišljenja".

Odluku o odustajanju od monetizacije HDZ pozdravlja, no ujedno traži gospodarsku i političku odgovornost i premijera i resornog ministra jer je, tvrdi, nanesena ozbiljna šteta ionako poljuljanom hrvatskom ugledu u međunarodnoj zajednici.

"Studija iz koje je bilo teško nešto čuti i nije odgovorila na postavljena pitanja, koštala je 60-tak milijuna kuna", upozorio je Milošević. Šteta HAC-u je neizmjerna, tvrtka je dovedena u vrlo loš položaj i, na kraju, nema odgovora koji je jasan plan nakon nekoliko godina maltretiranja tvrtke, kazao je Milošević.

Vlada od Hrvatske radi cirkus i zbog toga bi, rekao je, najradije "iskočio iz kože".

"Također nitko ne priča iz vlade gdje su završili novci od 40 lipa po litri koji su trebali biti investirani HŽ-u, a evdentno je da HŽ ne investira, pa na nekom, tko zna kojem računu, sjedi taj novac", upozorio je.

Zabrinjavajuće je, rekao je, to što u Europi ne postoji zemlja koja je doživjela takvu eksploziju javnog duga kakvu smo mi doživjeli proteklih godina, a da je i dalje u recesiji.

Ponovio je i kako je HDZ protiv privatizacije državnih monopola i ključne infrastrukture, ali jest za to da se koristi novac mirovinskih fondova i hrvatskih građana za nove projekte, bilo da se radi o novoj infrastrukturi ili pak novim energetskim projektima.

Predsjednik HDZ-ovog odbora za financije Tomislav Ćorić rekao je kako potezi aktualne vlade pokazuju potpunu nekonzistentnost. "Govorilo se o vrlo snažnim reformskim potezima do kojih je trebalo doći, područje zdravstva, outsourcing, spin-off, in house, masterplan, uvođenje pa odustanje od poreza na imovinu, u području prometa odustanak od odustanka od Pelješkog mosta, monetizacija, oprost duga koji nije u potpunosti definiran i ne prolazi kako bi trebao, sve to pokazuje potpunu nekonzistentnost u svim mogućim smjerovima" , rekao je Ćorić.