ZATON DOLI I KLEK

Otvorena dva nova granična prijelaza s BiH

29.04.2013 u 00:12

Bionic
Reading

Novoizgrađeni međunarodni cestovni granični prijelazi Zaton Doli i Klek između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine započeli su danas s radom

Premještajem policijskih djelatnika postaje granične policije Metković i Policijske postaje Ston, carinskih službenika, novoizgrađeni međunarodni cestovni granični prijelazi Klek i Zaton Doli s današnjim su danom stavljeni u punu funkciju, doznaje se u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj.

Izgradnjom ta dva granična prijelaza povećani su radni kapaciteti, odnosno broj prometnih traka za automobile, autobuse i teretna vozila. Osim toga, stvoreni su bolji uvjeti za rad graničnih službi i obavljanje graničnih kontrola što će uvelike pridonijeti bržem obavljanju granične kontrole i omogućiti bržu protočnost putnika na tim graničnim prijelazima.

Riječ je o nedavno uređenim graničnim prijelazima sa po pet ulaznih i izlaznih traka. Radovi na Bistrini, iz smjera Dubrovnika prem Splitu, stajali su 26,5 milijuna kuna, a izvela ih je Hidroelektra niskogradnja, dok je Granični prijelaz Klek stajao 22,9 milijuna kuna, a izgradila ga je tvrtka Viadukt.

Investitor je Ministarstvo financija.