ŠEF ORCO GRUPE

Ott nakon saslušanja u policiji dignuo sidro iz Hrvatske

05.01.2011 u 19:19

Bionic
Reading

Direktor luksemburške Orco grupe i predsjednik Nadzornog odbora Sunčanog Hvara Jean-Francois Ott, bivši predsjednik Uprave Sunčanog Hvara Dragan Lazukić i još četvorica Francuza iz Uprave osumnjičeni su da su Sunčani Hvar oštetili za 16 milijuna kuna. Ott je jučer saslušan u policiji, a nakon puštanja dao je petama vjetra prema Francuskoj

Splitska policija i državno odvjetništvo sumnjiče ih da su u interesu Orco grupe izvlačili novac iz Sunčanog Hvara i lažno prikazivali svoja ulaganja, javio je HTV

Nakon saslušanja u zagrebačkoj policiji Ott je tvrdio da je dao iskaz u svojstvu svjedoka i prosvjedovao zbog maltretiranja stranih investitora.

'Surađivat ćemo s policijom i dostavit ćemo im sve odgovore. Rekao sam im da smo sve to mogli napraviti u pisanom obliku već mjesecima prije, nije bilo potrebno činiti to što su učinili, jednostavno me tako pokupiti, izjavio je Ott.

U međuvremenuse  pokupio u Francusku, ali kako doznaje HTV to neće utjecati na kazneni progon. Ono što mnogo više zabrinjava jest financijsko stanje u Sunčanom Hvaru, gdje 380 zaposlenih već mjesecima strepi hoće li dobiti iduću plaću.