masakr u kentuckyju

Otkriveno tko je ubojice iz banke, zločin je prenosio uživo, ostavio je i poruku

10.04.2023 u 23:53

Bionic
Reading

Otkriveno je da je napadač iz Louisvillea u Kentuckyju koji je ubio četiri zaposlenika banke uživo prenosio masakr i ostavio poruku svojim roditeljima u kojoj je rekao da će izvršiti napad nakon što je pucao.

Connor Sturgeon, 25, upao je u Old National Bank u centru Louisvillea malo nakon 8.30 ujutro u ponedjeljak - oko pola sata prije nego što je poslovnica otvorena za javnost.

Među žrtvama su blizak prijatelj guvernera Thomas Elliott (63) i još tri zaposlenika banke, Joshua Barrick (40), Juliana Farmer (45) i James Tutt (64).

Sturgeon je izveo napad jurišnom puškomAR-15 nakon što je ranije objavila niz zloslutnih objava na Instagramu uključujući i onu u kojoj je pisalo: 'Oni neće slušati riječi ili prosvjede. Da vidimo čuju li ovo.' Policajci su ga 'neutralizirali' nakon što su ranili devet drugih žrtava.

Tijekom pucnjave navodno se čulo na policijskim skenerima da je Sturgeon bio 'suicidalan i da je prijatelju poslao poruku da će 'upucati banku'.

Policija je CNN-u potvrdila da je Sturgeon obaviješten da će dobiti otkaz te da je roditeljima ostavio poruku u kojoj je naznačio da će napasti banku.

  • +10
Pucnjava u Louisvilleu Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia