Glavašević ministrici Divjak:

'Otkrijte tko je vršio pritisak na vas i jeste li ga prijavili DORH-u'

18.12.2017 u 11:43

Bionic
Reading

Na intervju ministrice obrazovanja Blaženke Divjak u Jutarnjem listu, reagirao je saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević, tražeći konkretne odgovore na tvrdnje koje je u intervjuu iznijela

Divjak je u intervjuu, među ostalim, navela kako je u pripremi Zakona o strukovnom obrazovanju bilo 'ogromnih pritisaka iz različitih interesnih skupina koje su zamišljale drukčije korištenje novca europskih fondova'.

Prema njenim riječima, to drukčije korištenje novca ne bi bilo za opremanje i podizanje kapaciteta srednjih škola, nego ili za direktore i tajnice 21 centra kompetentnosti koje bi trebalo osnovati, ili direktno za gospodarske subjekte.

Tragom toga, Glavašević je poslao zastupničko pitanje ministrici tražeći konkretne odgovore na pitanje tko je i na koji način radio pritiske na nju. U njemu navodi i kako je prisila prema službenoj osobi kazneno djelo te da je ministrica bila obavezna to prijaviti Državnom odvjetništvu ili USKOK-u, te ju je upitao je li podnijela prijavu. Svoja je pitanja objavio i na twitteru.

  • +50
Blaženka Divjak Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX