IZMJENE STATUTA

Glavašević bocnuo Sabu i SDP-ove 'grešnike': Čiste ruke i čista savjest...

05.12.2017 u 12:51

Bionic
Reading

Nakon što je zbog izbora Željka Sabe za šefa vukovarskog SDP-a ostavku podnio predsjednik vukovarskog Foruma mladih te stranke na situaciju se indirektno na Twitteru osvrnuo i član SDP-ova Predsjedništva i saborski zastupnik Bojan Glavašević

'Dan sam završio prijedlogom dopune budućeg Statuta SDP-a. U zemlji izmučenoj društvenom nepravdom, korupcijom i nepovjerenjem u institucije čiste ruke i čista savjest su sine qua non. Za ozbiljne stranke koje Hrvatskoj žele dobro, barem', poručio je Glavašević na Twitteru.

Pohvalio se kako je predložio da budući Statut propisuje to da se pravo članova SDP-a da se kandidiraju i budu birani na dužnosti u tijelima stranke ne može ograničavati, osim kada su članovi pravomoćno osuđeni za kaznena djela, i to do nastupa rehabilitacije za ta djela.

Na taj način indirektno se osvrnuo i na slučaj Sabo koji je uznemirio duhove u glavnoj oporbenoj stranci. Iako je zbog pokušaja podmićivanja Sabo odslužio kaznu i rehabilitacija mu je prošla, protiv bivšeg vukovarskog gradonačelnika vode se još dva postupka.

  • +12
Glavni odbor SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Njegov izbor za šefa vukovarskog SDP-a ovaj vikend rezultirao je ostavkom predsjednika vukovarskog Foruma mladih SDP-a Dejana Gemerija, koji je poručio da ne može surađivati s novoizabranim vodstvom.

'Smatram da čovjek koji je pravomoćno osuđen i kojemu su još dva sudska procesa u tijeku ne može biti budućnost SDP-a. Ako je on budućnost, onda ja ne želim biti dio toga. Ne želim imati nijednu dodirnu točku s ljudima koji su preuzeli vukovarski SDP iako ću ja i dalje ostati član stranke, ali pasivni član', rekao je Gemeri, a ne isključuje to da će još neki članovi učiniti isti korak kao i on sam.

Podsjetimo, SDP je u procesu izmjena Statuta, zbog kojih se već digla prašina. Članovi stranke do 6. prosinca moraju dostaviti svoje prijedloge izmjena Statuta, no iako je bilo planirano da se on izmijeni na konvenciji sredinom prosinca, ona je odgođena za zadnju subotu u siječnju.