PRITISAK NA JAVNI SERVIS?

Otkazano emitiranje intervjua sa suprugom Bakira Izetbegovića

25.10.2017 u 22:46

Bionic
Reading

Državna Bosanskohercegovačka televizija (BHT) otkazala je u srijedu emitiranje najavljenog intervjua sa suprugom bošnjačkog člana BiH Predsjedništva Bakira Izetbegovića, kontroverznom direktoricom Sveučilišnog kliničnog centra u Sarajevu Sebijom Izetbegović, za što dio medija navodi kako je rezultat pritiska na javni servis.

Iz BHT-a nije upućeno nikakvo službeno objašnjenje, ali je tijekom dana iz rasporeda uklonjenja najava da će se večeras emitirati snimljeni intervju sa Sebijom Izetbegović. Potvrdio je tu infomaciju za medije director BHT-a Mario Vrankić

'Neće biti emitiran intervju, to je sve što mogu reći', kazao je Vrankić. 

Mediji pak navode kako je direktorica Kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović zabranila da njezin intervju bude večeras emitiran na BHT 1 jer nije bila zadovoljna komentarima i sadržajem emisije.  

Prije emitiranja javnost je vrlo oštro reagirala na dijelove emisije koji su najavljivani u programu od izjave direktorice Izetbegovića da 'samo posprema' stvari u Kliničkom centru do komentara o masovnom odlasku doktora.   

'A gdje su otišli liječnici? Dva kilometra daleko od Kliničkog centra. Nisu oni otišli nigdje. Oni su samo prešli u drugo agregatno stanje', rekla je Izetbegović nakon čega je na društvenim mrežama objavljeno tisuće komentara ove izjave. 

Mjesecima Kliničku bolnicu u Sarajevu napušta veliki broj liječnika nezadovoljnim odnosom direktorice Izetbegović koja se prema njima iznimno bahato ponaša.