VLADINE IZNIMKE OD PRAVILA

Otkantali PR-ovce, pa ih već angažirali

  • Autor: Mladen Obrenović
  • Zadnja izmjena 02.08.2012 16:26
  • Objavljeno 02.08.2012 u 13:50
Rajko Ostojić i Andrea Zlatar

Rajko Ostojić i Andrea Zlatar

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Iako je hrvatska Vlada nedavno odlučila prekinuti suradnju državnih službi i agencija za odnose s javnošću, na današnjem zasjedanju ipak je odlučila napraviti iznimku, jer su takvu mogućnost i ostavili. Ministarstvu zdravlja dali su suglasnost za angažiranje fizičke ili pravne osobe za izradu i provedbu kampanje izvješćivanja javnosti o reformi sustava zdravstva

Financijska sredstva za provedbu kampanje već su osigurana u državnom proračunu, a radi se o iznosu od 200.000 eura za taj PR projekt.

Prije samo dva tjedna Milanovićeva vlada donijela je odluku o prekidu prakse angažiranja PR agencija u javnim i državnim službama. Doduše, ostavljena je mogućnost izuzetaka pa je upravo odobrenjem ministru Rajku Ostojiću za angažiranje PR stručnjaka u provedbi kampanje o reformi zdravstva iznimka vrlo brzo i napravljena.

Ministarstvo zdravlja namjerava ukazati javnosti na to da će reformom zdravstva smanjiti troškove u tom sustavu, ojačati tržište dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja, ali i izdvojiti nezdravstvene usluge te druge pogodnosti koje će olakšati život građanima.

Vlada je nedavno donijela Odluku o obavljanju poslova odnosa s javnošću kojom tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač država, te trgovačkim društvima u kojima je Republika Hrvatska većinski ili pretežiti vlasnik dionica ili imatelj poslovnih udjela, nije dopušteno angažirati fizičke i pravne osobe za obavljanje PR poslova.

Iznimno i uz prethodnu suglasnost Vlade za PR poslove temeljem ugovora mogu se angažirati fizičke i pravne osobe izvan svojeg sustava, samo kada se radi o projektima, programima i aktivnostima većeg opsega i gospodarskog značaja.

'Vlada nije prekinula suradnju s agencijama za odnose s javnošću. Vlada nije odlučila prekinuti praksu angažiranja PR agencija u javnim i državnim službama, niti je učinila iznimku od pravila', reagirala je Vlada RH na tportalovo izvješće. Reagiranje i pojašnjenje odluke pročitajte ovdje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi