ZIMA ODNIJELA PRVI ŽIVOT

Otišao u maškare pa se smrznuo u šumi

16.02.2010 u 12:06

Bionic
Reading

U organiziranoj akciji djelatnika Gorske službe spašavanja Varaždin te policijskih službenika PU krapinsko-zagorske, pronađeno je mrtvo tijelo muške osobe na predjelu zvanom Medvedi kod mjesta Breznica u Varaždinskoj županiji

Kako doznajemo od prijatelja stradalog Mire H. (26)koji je živo u Brezničkom Humu, on je u nedjelju predvečer otišao u maškare, ali se u jednom trenutku odvojio od pratnje, nakon čega se izgubio u okolnim šumama.

Prije toga uputio je s mobitela poziv za pomoć bratu koji je policiju alarmirao već u nedjelju navečer, ali policijska potraga tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak nije bila uspješna jer mu se, uz ostalo, ugasio mobilni uređaj.

Nesretni se mladić u nedjelju, 14. veljače oko 19 sati iz prijateljeve obiteljske kuće u mjestu Vrbovo, općina Hrašćina udaljio se u nepoznatom smjeru. Od 23 sata pa do pet ujutro mladića su na terenu tražili policajci iz Zlatar Bistrice, interventni policajci iz Zlatara zajedno s mještanima. Potraga se nastavila u ponedjeljak u 11 sati. U potragu se uključilo i šest pripadnika Gorske službe spašavanja iz Zagreba, pet pasa tragača, članovi lovačke udruge 'Srndač', devet mještana, 19 policajaca i helikopter GSS-a Varaždin.

Opsežna potraga nažalost se završila pronalaskom tijela mladića. Članovi obitelji potvrdili su da se radi o Miri H. a mrtvozornik na tijelu nije našao tragove nasilne smrti te naveo smrzavanje kao uzrok smrti. Mladićevo tijelo prevezeno je u Odjel opće patologija Opće bolnice Varaždin, na obdukciju poradi točnog utvrđivanja uzroka smrti.

'Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, i to u vremenu od 21.30 do 6 sati, na navedenom je predjelu, najvjerojatnije uslijed smrzavanja, preminuo hrvatski državljanin Miro H. (26). Na mjestu pronalaska izvršeno je prepoznavanje mrtvog tijela od strane člana obitelji', izvijestili su iz PU varaždinske.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu odredila je za utorak obdukciju preminulog.