NOĆNA MORA U SISKU

Oteo ju i šest sati držao zatvorenu i zlostavljao

16.01.2012 u 12:20

Bionic
Reading

Groznih šest noćnih sati 41-godišnja Siščanka provela je u automobilu svog 37-godišnjeg poznanika, koji je cijelo to vrijeme galamio, udarao ju po licu i prijetio ubojstvom prislonivši joj plinski pištolj na glavu. To se dogodilo u četvrtak, 12. siječnja oko 21 sat, a pustio ju je iz automobila tek sutradan oko 3,40 sati, kada je preplašena žena otišla u policiju prijaviti slučaj.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 37-godišnjakom sa sisačkog područja policija je utvrdila kako je on poznanicu, iz sada nepoznatih razloga, pozvao u svoj automobil. Kada je ona ušla odmah je počeo s galamom i vikom, te udaranjem, a njezin izlazak iz automobila je priječio plinskim pištoljem kojeg joj je prislanjao na glavu prijeteći joj ubojstvom. Tako je nesretna žena bila primorana s nasilnikom u automobilu provesti dulje od šest sati.

Pretragom njegove kuće i osobnog automobila policija je pronašla plinski pištolj sa spremnikom i jednim nabojem, dok su u kući pronađene automatska i poluautomatska puška te kubura ručne izrade. Navedeno oružje, koje je osumnjičeni nezakonito posjedovao, od njega je oduzeto, a oduzete su mu i četiri lovačke puške i pripadajuće streljivo za koje je posjedovao oružni list.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv osumnjičenog 37-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te je predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.